Discuţii aprinse la Spitalul de Boli Infecţioase, unde se cercetează o moarte misterioasă. Doctorii şi managerul şi-au aruncat reproşuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reproşuri la raportul de gardă de la Spitalul Nr. 3, care a ţinut mai bine de două ore! În timp ce managerul le-a atras atenţia angajaţilor să vină la contravizite, doctorii i-au reproşat acestuia că nu le rezolvă problemele, atunci când le reclamă. Spitalul de Boli Infecţioase este în centrul unui scandal, după ce un bolnav tratat de TBC a murit în condiţii suspecte. Organele de cercetare au fost sesizate în acest caz iar con

UPDATE joi, ora 18.00: Discuţiile au fost aprinse ieri la raportul de gardă de peste două ore, convocat de medicul Iulian Diaconescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase. Din subiectele abordate nu a lipsit cazul "Frăţilă". Doctorii au vorbit despre contravizita pe care medicii trebuiau să o facă tânărului tratat de TBC, care a decedat în condiţii suspecte, contravizită care nu ar fi avut loc.

Contravizitele au încins spiritele

Discuţiile s-au extins, spun angajaţii, iar managerul le-a amintit specialiştilor despre obligaţia pe care o au, de a nu neglija contravizitele pe care trebuie să le facă pacienţilor. Nici doctorii prezenţi la raportul de gardă nu au tăcut, cadrele ne-au povestit că i-au reproşat managerului faptul că de-a lungul timpului au reclamat numeroase probleme cu care se confruntă dar care nu au fost rezolvate. Reproşuri au fost făcute şi între doctori, aceştia bătându-şi obrazul unii altora pentru că nu şi-ar fi făcut datoria în cazul "Frăţilă". "Un doctor i-a spus altuia că nu a făcut contravizita lui Sorin (bolnavul tratat de TBC, care a murit- n.r.), de aici s-a ajuns la situaţia unui şef de secţie care trebuia să îl vadă pe bolnav măcar o dată pe săptămână şi aşa s-a vorbit despre contravizite, în general, care de multe ori nu se fac", ne-a spus astăzi un medic de la Spitalul de Boli Infecţioase.

EXCLUSIV Miercuri, ora 17.50: Raportul de gardă de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova a început la ora 8.10 şi s-a terminat la ora 10.20. Cele 11 cadre au fost asistate de medicul Iulian Diaconescu, managerul instituţiei.

Raport de două ore, în cazuri excepţionale

Printre doctorii prezenţi la raport s-au numărat Lucian Ioncică, reclamat după ce un tânăr pe care l-a tratat de TBC a murit în condiţii suspecte, medicul Paul Gingă, şeful Secţiei 1, unde lucrează doctorul Ioncică, şi doctorul Mihai Olteanu, care a fost de gardă în noaptea când bolnavul a decedat. Doctorii ne-au spus că este pentru prima dată când managerul convoacă medicii la un raport de gardă. Mai mult, niciodată nu s-a întâmplat, spun salariaţii, ca un raport să dureze două ore. Acest lucru se petrece într-un spital în cazuri excepţionale, potrivit cadrelor. În mod obişnuit, un raport de gardă nu ţine mai mult de 10 -15 minute.

Deces fără explicaţii

Un tânăr de 31 de ani, din Galicea Mare, a fost internat la 1 aprilie la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", fiind diagnosticat cu tuberculoză. După o lună şi jumătate de spitalizare, acestuia i s-a făcut rău şi a fost transportat cu SMURD-ul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde a murit. Familia a depus mai multe reclamaţii către instanţele doljene împotriva medicului Lucian Ioncică, cel care l-a tratat pe bolnav de TBC, susţinând că a pus un diagnostic greşit, şi a doctorului Mihai Olteanu. Cei doi specialişti au refuzat să răspundă la acuzaţii.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite