Craiova: Premianţii Şcolii 30, buni prieteni şi-n vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Premianţii Şcolii 30, buni prieteni şi-n vacanţă
Craiova: Premianţii Şcolii 30, buni prieteni şi-n vacanţă

Fac parte din cele două echipe planetare care joacă Red Stone şi Counter Strike. Nu ştiu ce este plictiseala şi nu trece o zi fără să citească măcar câteva pagini dintr-o carte, fie ea „Harry Potter” de J.K Rowling sau din opera lui Charles Dickens.

Deşi sunt în vacanţă, Mădălina, Alexandra, Laurenţiu, Daiana şi Andreea n-au avut o problemă cu trezitul dimineaţa devreme pentru întâlnirea cu echipa Adevărul de Seară. Ei sunt cinci dintre zecile de elevi ai Şcolii numărul 30 „Mihai Viteazul“ din Craiova, care iau premii peste premii de când aveau 8 ani.

Le plac poveştile, iar acum au devenit ei personaje de poveste. Prezentările s-au făcut în biroul directoarei Ana Nigrini, dascăl impresionat de ambiţia şi reuşitele acestor copii care învaţă într-o şcoală din Craioviţa Nouă. „Profesorii şi elevii fac şcoala, nu locul unde se află ea, în centru sau în cartiere“, este părerea celor cinci. Anul trecut şcoala lor a luat peste o sută de premii naţionale şi internaţionale.

Pe timp de şcoală adună premii

Laurenţiu Fleancu a lăsat în urmă o clasă a VII-a cu trei premii I, dintre care unul la faza internaţională a concursului „Chimexpert“, un loc trei la matematică şi o menţiune pe ţară la fizică. Spune că i se potriveşte chimia, o învaţă de plăcere, spre deosebire de română, la care nu înţelege nimic. Mădălina Marian, colega sa de clasă, a fost a doua la Chimexpert şi are mai multe menţiuni la matematică.

A treia pe podium a urcat sora sa geamănă, Andreea. Deja liceeană, proaspăta absolventă a Şcolii 30, Daiana Tomescu, şi-a bifat plecarea cu mai multe menţiuni la olimpiadele de fizică, astronomie şi geografie. Mezina trupei, Alexandra Nicola, iese din schema ştiinţelor exacte. Ea a luat premiul special la concursul judeţean de creaţie „The Magic of Hallowen“, locul III la „Marin Sorescu“, pentru o poezie tradusă în limbă engleză şi o menţiune la “Şcoala cu ceas“.

„Nu suntem tocilari“

Tot ce ştiu prind din zbor, au precizat cu toţii în cor. „Să nu se mai creadă mereu că dacă eşti deştept, eşti tocilar“, a spus Daiana, bursieră a Fundaţiei Dinu Patriciu, care din toamnă va merge la Colegiul Carol I. Ştie deja ce vrea pentru viitor: să studieze astrofizica în Germania, să ajungă la NASA, să contribuie la descoperirea Universului, chiar să devină astronaut, dacă i se va oferi ocazia. Laurenţiu se vede elev la Fraţii Buzeşti, apoi student la Harvard, Oxford sau Cambridge, proprietar al unui lanţ de farmacii şi om care ştie că învaţă cât trăieşte.  La aceleaşi colegii aspiră şi surorile Marian, Mădălina visându-se apoi profesor universitar sau arhitect, iar Andreea, creatoarea unui joc de strategie sau designer vestimentar. Micuţa Alexandra speră să meargă la studii în Anglia sau America şi să îşi câştige existenţa ca universitar sau translator.

Uniţi prin pasiunea pentru calculator

Până atunci, îşi umplu zilele în vacanţă cu multe ore în faţa calculatorului, pe care joacă Red Stone, Counter Strike sau Silkroad Online şi vorbesc pe messenger cu prietenii lor din lumea întreagă. Până cade întunericul se plimbă, merg la cinema, joacă fotbal, fac filmuleţe cu competiţiile de alergare liberă, pe care le montează Laurenţiu, care şi întreţine forumul www.godzone.tk, şi citesc. Le place să iasă în centrul oraşului, ar vrea să fie şi alte zone mai curate şi mai vor să fie înţeleşi de oamenii care cheamă poliţia când îi văd bătând mingea în preajma maşinilor parcate la bloc.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite