Craiova: Prefectura Dolj este în pană de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Prefectura Dolj este în pană de bani
Craiova: Prefectura Dolj este în pană de bani

Salariile funcţionarilor au fost reduse cu 15% din cauza diminuării sporurilor.Angajaţii Prefecturii nu mai primesc bani dacă pleacă în deplasare, iar combustibilul mai ajunge doar pentru o lună sau două.

Au venit vremuri grele pentru funcţionarii doljeni. Invidiaţi altădată pentru sporurile „grase” şi munca puţină, salariaţii de la stat au dat nas în nas cu criza economică. Cel puţin aşa se întâmplă la Prefectura Dolj, unde cei 64 de angajaţi ai instituţiei nu mai primesc de câteva luni sporurile aferente salariului de încadrare. Prefectul Florin Stancu spune că din acest motiv, lefurile subordonaţilor săi au scăzut în ultimele luni cu aproximativ 10-15%. „Nu se mai acordă o serie de sporuri precum cel de vechime, cel de condiţii deosebite, cel de dispozitiv. Ele au fost evidenţiate în contabilitate şi se vor acorda la un moment dat, când vom avea resurse financiare alocate”, a spus prefectul.

Poliţiştii, poftiţi să meargă cu autobuzul

Situaţia este similară şi la cele două servicii coordonate de Prefectură, cel de Permise şi cel de Paşapoarte. Poliţiştii angajaţi aici nu mai primesc sporul de condiţii deosebite acordat pentru munca la calculator. În plus, criza a atins atât de rău cele două servicii încât poliţiştii nu mai au bani nici măcar de benzină. „Îi mai ajutăm şi noi cu autovehiculele noastre pentru deplasări mai lungi, iar pentru cele scurte, asigură combustibilul din bugetul personal şi le-am spus să se deplaseze fie cu mijloacele de transport în comun fie cu maşinile personale” ,a spus azi Stancu. De altfel, nici situaţia de la Prefectură nu e una mai roză, având în vedere faptul că salariaţii de aici mai au benzină doar pentru o lună sau două. Prefectura şi-a făcut stocuri de hârtie „pentru zile negre” astfel încât să nu fie în situaţia de a nu mai putea răspunde petiţiilor înaintate de doljeni.

Solicitarea de fonduri, refuzată

Tot din cauza lipsei acute de fonduri, şi deplasările în afara Craiovei au fost rărite considerabil. Potrivit prefectului Stancu, în prezent nu se mai acordă bani de cazare pentru cei care pleacă din localitate. Înaltul funcţionar public a precizat azi că a solicitat fonduri suplimentare de la ministerul de resort însă a primit un răspuns negativ din partea autorităţilor centrale.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite