Craiova: Prefectura Dolj, luată la puricat în afacerea Şimnic- revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa locală scrie azi despre controlul trimis de Ministerul Administraţiei şi Internelor la Prefectura Dolj pentru a verifica retrocedarea terenurilor la staţiunea de cercetare Şimnic, dar şi despre mirosul îngrozitor emanat de cele trei lacuri din oraşul Filiaşi.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a trimis, în urmă cu o săptămână, o echipă de control la Prefectura Dolj pentru a ancheta cazul retrocedării terenurilor Staţiunii de Cercetare Şimnic, scrie azi cotidianul Gazeta de Sud. Florin Stancu, prefectul de Dolj, a făcut publică această informaţie abia ieri şi, potrivit acestuia, controlorii vor rămâne la Craiova încă o săptămână. La sfârşitul acestei perioade, reprezentanţii ministerului ar trebui să ajungă la o concluzie privind cazul sutelor de hectare de la Gherceşti, smulse staţiunii de cercetare şi date comisiei locale din comună pentru retrocedare.

Muncitorii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova au ieşit ieri pe teren, să fasoneze un plop problematic, dar erau cât pe ce să arunce în aer câteva blocuri de pe Calea Bucureşti. Echipa de meseriaşi trebuia să taie o creangă uscată, însă a reuşit să scoată din rădăcini un copac întreg, ce s-a prăbuşit peste o conductă de la Distrigaz. Locatarii au povestit înfricoşaţi că gazele au ţâşnit cu presiune, timp de un sfert de ceas, din ţeava spartă: “Se făcuse aşa, ca o ceaţă!” Mai multe amănunte despre acest subiect puteţi citi în Ediţie Specială.

Odată cu venirea căldurii, în zona celor 3 lacuri din oraşul Filiaşi, nu se poate respira din cauza mirosului îngrozitor, scrie azi în paginile sale cotidianul Cuvântul Libertăţii. Cei care locuiesc în imediată apropiere a acestor lacuri se plâng de ani de zile la autorităţile locale de aceste probleme, dar nimeni nu a făcut nimic în acest sens. Pentru a scăpa de acest miros lacurile ar trebui decolmatate, pentru că acest lucru nu a fost făcut de ani de zile. O parte din vină o poartă şi cetăţenii pentru că îşi depozitează gunoaiele pe malul lacurilor sau le aruncă direct în apă. Unii dintre ei şi-au făcut scurgerile de canalizare în apă.

Argaţii” lui Ringo atacă în haită, scrie azi cotidianul Lupa. Supărările unor bugetari pe liderii sindicali aleşi cu ceva timp în urmă pentru a le reprezenta interesele în faţa angajatorului au agitat spiritele în Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Drepturilor Copilului Dolj mai ceva ca după un tsunami. Cum nemulţumirile lor au ajuns şi în redacţia ziarului, sindicaliştii din SAP „Forţa legii” Dolj au încins telefoanele pentru a motiva din ce cauză celor nemulţumiţi le-au fost respinse solicitările de plecare din sindicat.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite