Craiova / Povestea campionului mondial la lupte greco-romane: "Cel mai aprig adversar mi-a fost cântarul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doljeanul a câştigat la lupte greco-romane un titlu olimpic, trei europene şi două mondiale, iar în prezent este antrenor la Clubul Sportiv Steaua.

Gheorghe Berceanu  este o legendă a sportului râmânesc. Născut în localitatea doljeană Cârna, a ajuns să facă sport de performanţă, câştigând în două rânduri campionatele mondiale. Prima medalie la campionatul naţional a obţinut-o la vârsta de 18 ani. Un an mai târziu, era campion mondial. În toată cariera a avut doar două rateuri.

Antrenor la Clubul Sportiv Steaua

Olteanul a fost pe rând soldat, sergent major, ofiţer, locotenet major la Clubul Sportiv al Armatei Steaua, unde este în prezent antrenor. La 62 de ani, fostul campion la lupte greco-romane nu poate uita că debutul în sport l-a făcut pe terenul de joacă din Cârna. “Am avut înclinaţie pentru lupte, dar am şi muncit din greu. Aici, pe lângă antrenamente, cel mai periculos adversar este cântarul, pentru că facem categoria greutate. Munceam patru ani de zile pentru o olimpiadă, mă pregăteam serios dar, dacă depăşeam la cântar cu 10 grame, era pierdut tot”, explică sportivul, care are în palmares un titlu olimpic, trei europene şi două mondiale.

Dieta-minune pentru un sportiv de performanţă

Ne dezvăluie dieta pe care a respectat-o cu stricteţe de-a lungul vieţii: "Dimineaţa serveam un ceai cu şunculiţă, la prânz, o supă, un muşchiuleţ de vită şi o salată, iar seara, până în ora 19.00, o bucăţică de carne şi salată. Cel mai chinuitor era că, atunci cand slăbeam, nu ne era foame, ci sete, şi nu prea aveam voie să bem multă apă", adaugă olteanul. La cei 62 de ani pe care i-a împlinit în urmă cu două luni, Gheorghe Berceanu recunoaşte că primii paşi în lumea sportului i-a făcut pe terenul de joacă din Cârna.

Află cum a ajuns doljeanul din Cârna să învingă toţi sportivii în lupte greco-romane mâine, din Adevărul de Seară Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite