Poştaşul morţilor nu suportă puşcăria. A cerut să fie eliberat sub control judiciar de trei ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poştaşul morţilor vrea să fie judecat în stare de libertate
Poştaşul morţilor vrea să fie judecat în stare de libertate

Alexandru Dinu s-a îmbogăţit de pe urma unor morţii din judeţul Dolj. Timp de zece ani a încasat pensiile unor persoane decedate.

Poştaşul din comuna Teasc şi-a construit  o vilă, şi şi-a cumpărat  mai multe terenuri agricole d epe urma morţilor. Oamenii legii au stabilitc că, Alexandru Dinu se oferea să ajute familiile localnicilor decedaţi, promiţându-le că se va ocupa de toate demersurile pentru ca rudele să primească mai repede ajutorul de înmormântare. La nici o săptămână, bărbatul venea la poarta acestora, cu banii promişi. Nimeni nu a bănuit însă că poştaşul a adus sumele respective din buzunarul lui, păstrând în schimb documentele celor trecuţi în nefiinţă. Prejudiciul cauzat de Alexandru Dinu ajunge la 204.365 lei. 

Poştaşul a fost arestat pe data la începutul lunii iunie. Bărbatul a cerut până acum de trei ori să fie eliberat sub control judiciar. Magistraţii Judecătoriei Segarcea i-au respins de fiecare dată cererea.

Fostul agent poştal este acuzat de abuz în serviciu în formă calificată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals. „În perioada 2000 - 2011, în calitate de factor poştal, prin întocmirea în fals a actelor justificative, şi-a însuşit ilegal pensia atribuită unor cetăţeni, deşi aceştia erau decedaţi", a declarat Florentina Popescu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Alexandru Dinu a fost déjà trimsi în judecată, iar procesul lui se află pe rol la Judecătoria Craiova. Toată averea strânsă de fostul factor poştal după urma morţilor a fost pusă sub sechestru.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite