Poştaşul morţilor, condamnat cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Dinu a încasat timp de zece ani pensiile unor persoane decedate
Alexandru Dinu a încasat timp de zece ani pensiile unor persoane decedate

Alexandru Dinu şi-a ridicat în comuna doljeană Teasc un adevărat imperiu, încasând timp de zece ani, banii în numele unor personae trecute în nefiinţă.

Poştaşul în vârstă de 55 de ani se oferea să ajute famiile localnicilor decedaţi, promiţându-le că se va ocupa de toate demersurile pentru ca rudele să primească mai repede ajutorul de înmormântare. La nici o săptămână, bărbatul venea la poarta acestora, cu banii promişi. Nimeni nu a bănuit însă că poştaşul a adus sumele respective din buzunarul lui, păstrând în schimb documentele celor trecuţi în nefiinţă.

În cei zece ani a obţinut peste două miliarde de lei vechi. Alexandru Dinu i-a investit în terenuri şi utilaje agricole. Factorul poştal a afost arestat pe data de 10 iunie pentru delapidare, iar pe data de şapte octombrie a fost condamnat la trei ani cu suspendare de către Judecătoria Craiova.

„ Am reuşit să recuperăm un milliard de lei vechi de la fostul poştaş. Fiul acestuia ne-a adus un milliard de lei vechi acum câteva zile. Am auzit că a avut nunta şi că de acolo a făcut rost de bani. Mai avem de recuperate de la el 91.459 lei. Noi am pus sechestru pe toate bunurile lui Alexandru Dinu. Imediat după ce am descoperit ce a făcut i-am desfăcut şi contractual de muncă“, a spus Nichi Motoi, director regional al Poştei Craiova.

Oamenii din Teasc au declarat că au văzut că îl ultima perioadă poştaşul lor avea mai mulţi bani, dar nu au dat importanţă acestui lucru.

 „Noi am crezut că i-a făcut prin muncă cinstită. Cum să facă el aşa ceva, că îl ştiam ca om serios. În ultimul an şi-a cumpărat mai multe utilaje agricole, dar şi terenuri pe aici prin comună“, a povestit Ioana Călinoiu.

Decizia dată de instanţă nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs. Poştaşul care a încasat pensile morţilor şi-a recunoscut vina şi a declarat în faţa instanţei că regretă tot ce a făcut.

„Îmi pare rău pentru tot ce am făcut. Asta este, acum chiar că nu am ce să mai fac. Ştiu că am greşit şi voi da toţi banii înapoi“, a spus Alexandru Dinu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite