Poştaşii din Bănie sunt mesagerii Moşului. Pe mâna lor îşi dau copiii scrisorile pentru Ţara lui Moş Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Ardeleanu, angajată a Poştei, alături de o parte din scrisorile către Moş Crăciun
Simona Ardeleanu, angajată a Poştei, alături de o parte din scrisorile către Moş Crăciun

Vestea s-a dus printre copii, iar ei au pornit să le ia urma, fiecare la oficiul poştal din cartierul în care stă. Nu oricum, ci cu câte o scrisorică personalizată, ca să îi sară în ochi lui Moş Crăciun când le va lua la mână şi le va citi în liniştea odăii lui de poveste, unde se aude doar clinchetul clopoţeilor şi muzica sărbătorilor.

Toate scrisorile au ajuns la sediul central din inima Craiovei, iar aici au fost puse la un loc ca să se ştie că ele sunt documente preţioase ce au ca destinaţie Ţara lui Moş Crăciun.

Inimioare, flori şi steluţe

Micii craioveni au ca destinaţii trecute pe scrisorile lor Laponia, Polul Nord şi Ţara lui Moş Crăciun. Niciuna nu seamănă cu alta. Sunt fie puse în plicuri clasice, pe care scrie cu mânuţă de copil numele lui Moş Crăciun şi sunt desenate inimioare, flori, steluţe, altele sunt confecţionate din hârtia pentru împachetat cadouri sau dintr-o foaie de caiet, legată cu şnur roşu, asemenea răvaşului de dragoste.  Unii sunt chiar grijulii şi le cer lui Moş Crăciun şi spiriduşilor lor să conducă atent sania când vor veni să le aducă darurile.

„Copiii au înceredere că poştaşul care le aduce pensia lui mamaie şi lui tataie are grijă să le trimită  şi lor scrisorile. Cele pe care le avem aici au fost culese de peste tot din oraş. E un obicei de când lumea. Cei mici o fac pentru că aşa simt ei. Îşi scriu dorinţele cu gândul că moşul le va recepţiona întocmai“, a spus Simona Ardeleanu, şef serviciu Operaţiuni poştale şi Calitate.

Crede că-i un obicei de când lumea şi îşi aminteşte că şi ea făcea acelaşi lucru când era mică. Un dar pe care nu-l uită este o gentuţă roşie, cu un pitc pe ea, pe care când a văzut-o ştie că a exclamat:

„Nici ceauşeasca nu are una mai frumoasă ca a mea“. Simpatic i s-a părut fiul său când încerca în copilărie să înţeleagă cum se poate ca Moş Crăciun să ajungă în aceeaşi noapte la toţi copiii de pe planetă şi a găsit o explicaţie tot în lumea postasilor zicându-i că bătrânelul este de fapt un şef cu mai mulţi subalterni organizaţi pe sectoare, care erau în cazul acela, cartierele, oraşele, ţările.

„Copiii ne salvează de la pierderea acestui frumos obiect, care este scrisoarea, şi care ne aminteşte de căldura transmiterii unui mesaj. Se pare că ei au aflat că Moş Crăciun este fan al scrisorilor, chiar dacă le citeşte şi mesajele trimise printr-un SMS sau printr-un e-mail“, a mărturisit Simona Ardeleanu, mulţumindu-le celor mici că nu-i lasă pe oamenii mari să uite cât de magic e Crăciunul şi de darnic Moşul.

„Îşi scriu dorinţele cu gândul că moşul le va recepţiona întocmai“, Simona Ardeleanu, şef serviciu

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite