Pompierii doljeni au intervenit pentru a stinge incendii de vegetaţie uscată. 125 de hectare au ars

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei incendii izbucnite la vegetaţia uscată le-au dat bătăi de cap pompierilor din cadrul ISU Dolj. Aceştia au fost solicitaţi ieri pentru a interveni în mai multe zone al Doljului. Cauza incendiilor ar fi ţigările aruncate la întâmplare.

„În ziua de 24.08.2011, ora 14.08, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o  autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu  izbucnit la vegetaţie uscată pe domeniul public aparţinând Consiliului Local Cârcea. Au ars aproximativ 70 ha vegetaţie uscată“, se arată într-un comunicat al ISU Dolj.

.Nu a trecut mult timp şi o nouă solicitare dar, de data aceasta pentru Garda de Intevenţie Pompieri Bechet. La sosirea echipajul de pompieri incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 40 ha vegetaţie uscată ce aparţinea domeniul public  al Consiliului Local Sadova. „Datorită vântului incendiul s-a extins şi la vegetaţia uscată din perdeaua de salcâmi pe cca. 6 000 m.p. ce aparţine Ocolului Silvic Sadova“, se precizează în acelaşi comunicat de presă.

Ultima intervenţie a avut loc ieri, în jurul orei 17. Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu o  autospecială pentru stingerea unui incendiu  izbucnit la vegetaţie uscată pe domeniul public aparţinând Consiliului Local Rast. Au ars aproximativ 15 hectare de vegetaţie uscată. Potrivit reprezentanţilor ISU, cela trei incendii au ca şi cauză de incendiu ţigară aruncată la întâmplare de către o persoană necunoscută.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite