Poliţistul comunitar care a împuşcat o persoană şi a rănit alte două cu o sabie, condamnat la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Mihai Cătălin Negreţ, agentul Poliţiei Locale din Băileşti a fost trimis în judecată pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat. Tribunalul Dolj l-a condamnat vineri la trei ani şase luni de închisoare.

Poliţistul comunitar a împuşcat şi a lovit cu sabia trei persoane la o petrecere de Florii în comuna Cioroiaşi „Poliţistul, alături de o altă persoană, pe de-o parte, şi alte trei persoane, pe de altă parte, s-au apucat la ceartă. Bărbatul a tras cu un pistol cu bile, pe care îl deţinea cu acte în regulă, într-o persoană, după care le-a lovit cu o sabie pe toate cele trei persoane cu care intrase în conflict“, a declarat, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti, Mădălin Stanciu.

Puşi pe scandal

Mihai Cătălin Negreţ împreună cu mai mulţi prieteni cu plecat cu un autoturism încă de la primele ore ale dimineţii la în comuna Cioroiaşi. Bărbatul avea în maşină un cuţit, o sabie tip Ninja şi un pistol marca Mauser Werce, pe care îl deţinea în mod legal. Odată ce a ajuns la bar poliţistul comunitar şi amicii acestuiau au consumat băuturi alcoolice. După ce s-au îmbătat, agresorii s-au luat la ceartă cu alte persoane care se aflu în local. Clienţii au încercat să aplaneze conflictul, însă Negreţ a scos arma şi a tras în bar. Pentru câteva minute localnici au reuşit să calmeze spiritele , dar poliţistul comunitar a jurat că lucrurile nu vor rămâne aşa şi se va răzbuna.


Negreţ şi prietenul acestuia Costel Moadă au revenit în Cioroiaşi, la bar, unde, pe terasă, rămăseseră Ionel Dumitraşcu, Florel Dumitraşcu şi Marian Radu, împreună cu o altă persoană. Poliţistul comunitar era supărat că Ionel Dumitraşcu era unul dintre cei care interveniseră să aplaneze conflictul. Agresorul a conborât din autoturism înarmat cu o sabie şi a lovit trei persoane în cap cu muchia, pe unul dintre clienţii l-a înjunghiat de două ori în zona abdominal. Apoi a scos pistolul şi a tras mai multe focuri către cele  trei persoane care se aflau în local, gloanţele de cauciuc lovindu-i pe Ionel Dumitraşcu şi Florel Dumitraşcu în zona feţei, în timp ce Marian Radu a fost rănit la nivelul abdomenului.

În luna iunie poliţistul comunitar a fost trimis în judecată, iar vineri Tribunalul Dolj l-a condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Inculpatul a fost obligat de instanţă la plata sumei de 2484,38 lei cheltuieli de spitalizare către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde au fost tratate victimele şi la plata altor 900 lei cheltuieli către stat.

Decizia dată de Tribunalului Dolj nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.
 


Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite