Craiova: Poliţistul muşcat, dat „exemplu de curaj şi profesionalism”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Poliţistul muşcat, dat „exemplu de curaj şi profesionalism”
Craiova: Poliţistul muşcat, dat „exemplu de curaj şi profesionalism”

Şeful de post din localitatea doljeană Terpeziţa, care, luni seară, după ce în timpul unei altercaţii cu trei tineri din localitate a fost muşcat de mână, a folosit arma din dotare şi l-a împuşcat în picior pe unul dintre agresori, a fost dat drept exemplu de curaj şi profesionalism de către IPJ Dolj prin intermediul unui comunicat de presă.

Citeşte şi:

Craiova: UPDATE / Câmp de luptă la Terpeziţa: un poliţist bătut şi un localnic împuşcat

Agentul – şef Răzvan Crişan a fost sesizat verbal de către Ioana C., de 40 de ani, din Terpeziţa, că Purcaru Costel, de 27 de ani, din aceeaşi localitate, a luat-o cu forţa de acasă pe fiica sa, Marinela C., care îi fusese soţie, şi a condus-o la locuinţa lui.

Conform IPJ Dolj, poliţistul s-a deplasat la domiciliul tânărului respectiv, însoţit de părinţii fetei, iar în momentul în care aceasta şi-a exprimat dorinţa de a se întoarce acasă, tânărul a devenit violent.

Cu toate încercările poliţistului de a-l calma, Costel Purcaru a lovit cu picioarele autoturismul din dotarea postului de poliţie, după care l-a lovit cu capul în zona feţei pe şeful postului de poliţie şi l-a muşcat de antebraţul drept. În sprijinul lui Costel Purcaru au sărit şi Nelu Dobrescu, de 25 ani, şi Marius Stoican, de 31 ani, care au încercat să-l lovească pe poliţist cu o coasă şi o furcă.

În acel moment, poliţistul, în urma somaţiilor legale, a folosit armamentul din dotare trăgând trei focuri în plan vertical, iar unul către agresor, împuşcându-l în piciorul stâng, în zona genunchiului, fără a-i pune viaţa în pericol. La faţa locului au venit şi poliţişti din cadrul posturilor de poliţie limitrofe care au reuşit să-i dezarmeze şi să-i imobilizeze pe cei doi. Costel Purcaru a fost transportat cu ambulanţa la Urgenţa Spitalului Nr. 1 Craiova, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale,” se arată în comunicatul IPJ Dolj.

În urma incidentului, Poliţia Municipiului Craiova a constituit o echipă operativă care s-a deplasat la faţa locului împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru efectuarea de cercetări.

În baza probatoriul administrat, magistraţi din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au confirmat propunerea poliţiştilor de începere a urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, faţă de Costel Purcaru, şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, faţă de Marius Stoican şi Nelu Dobrescu.

Cei trei învinuiţi au fost introduşi în arestul IPJ Dolj pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite