Poliţiştii care au furat ţigările de la Vama Bechet au fost condamnaţi cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Vama Bechet, care în anul 2008 au sustras o parte din ţigările de contrabandă pe care le confiscaseră, au fost condamnaţi la doi ani de închisoare cu suspendare de către Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie. Ofiţerii Florin Nicula, Liviu Gheorghiţă, dar şi agenţii Ion Glăvan, Nicu Osiceanu, Ştefan Diaconu şi Eleodor Cojocaru au fost cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, respectiv co

În anul 2008 vameşii din Bechet au reuşit să pună mâna pe o captură impresionantă de ţigări de contrabandă , mărcile „Malboro“ şi „Jin Ling“, doar că o parte din marfă a dispărut fără urmă.

Aruncau baxurile de ţigări peste gard

Ion Glăvan, Nicu Osiceanu, Ştefan Diaconu şi Eleodor Cojocaru ,au aruncat mai multe baxuri de ţigări în curtea familiei Stângăcioiu. Ţigările erau recuperate de părinţii lui Petre şi Florea Stângaciu şi depozitate în pivniţa locuinţei.Toată operaţiunea era coordonată de către comisarul-şef Florin Nicula şi subcomisarul Liviu Gheorghiţă. În urma percheziţiilor făcute de anchetatori acasă la familia Stângaciu, au fost descoperite 15.875 de pachete de ţigări Marlboro şi 3.826 de pachete de Jin Ling, netimbrate.

La sfârşitul lunii iunie 2009 zece persoane au fost trimise în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, fals intelectual şi uz de fals după caz. Curtea de Apel Craiova i-a achitat pe inculpaţi. Şapte dintre ele au primit amendă administrativă în valoare de 1.000 de lei. Procuroii au fost nemulţumiţi de decizia dată de către instanţă şi au făcut recurs. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis recursul

Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au casat, în parte, hotărârea instanţei de fond şi, în urma rejudecării, magistraţii i-au găsit vinovaţi de furt calificat pe toţi cei şase poliţişti de frontieră şi pe Petre şi Florea Stângaciu. Au primit câte doi ani de închisoare cu suspendare.

Sentinţa dată de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  este  definitivă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite