Poliţiştii locali îşi vor face plinul de la prize. Şase scutere electrice pe lista de investiţii a instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că legea interzice achiziţionarea de maşini, conducerea serviciului cumpără şase scutere electrice la peste 300 de agenţi. Potrivit bugetului aprobat de consilierii craioveni astăzi, motocicletele uşoare vor costa 18.000 de lei şi vor funcţiona pe baterii, poliţiştii fi ind hotărâţi să facă economie la carburanţi.

Foştii agenţi comunitari din Bănie vor merge anul acesta în misiunile de menţinere a ordinii şi liniştii publice din oraş pe scutere electrice. Lista de investiţii a nou-înfiinţatei Poliţii Locale, aprobată astăzi de consilierii locali, în cadrul unei şedinţe extraordinare, prevede achiziţionarea a şase scutere ECO, valoare unui vechicul fiind aproximată la 3.000 de lei.

Motocicletele uşoare le vor fi de folos celor peste 300 de agenţi, care au mai nou şi atribuţii privind circulaţia pe drumurile publice, problemele de disciplină în construcţii, de mediu sau de evidenţă a populaţiei.

260 de fluiere pentru trafic

Prin preluarea de atribuţii în domeniul circulaţiei pe drumurile publice se impune achiziţionarea de mijloace de transport care să asigure deplasarea operativă într-o anumită zonă a municipiului, în condiţii de consumuri practic nule“, se explică în nota de fundamentare a proiectului de buget al instituţiei semnată de directorul Octavian Mateescu. Vehiculele economice nu sunt singura achiziţie de pe lista cu investiţii.

Potrivit aceluiaşi proiect de hotărâre, vor fi cumpărate 90 de pistoale letale, în valoare de 2.045 de lei fiecare, şi 50 neletale, evaluate la 2.400 de lei per bucată. Pentru ca agenţii să fie dotaţi până-n dinţi, conducerea serviciului vrea să achiziţioneze şi 260 de fluiere, pe care estimează că va plăti 2.600 de lei. Poliţia Locală deţine 18 autovehicule, din care 12 execută patrularea prin oraş.

Vedeta parcului auto este un autovehicul blindat, folosit la transporturile de valori.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite