„Poliţia” pensiilor a suspendat plăţile pentru zeci de bolnavi care nu au fost găsiţi acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Poliţia” pensiilor îi verifică la domiciliu pe craiovenii pensionaţi pe caz de boală. Zeci de persoane s-au ales deja cu pensia suspendată pe motiv că nu au fost găsiţi la domiciliu.

Mai multe comisii îi verifică la domiciliu pe craiovenii pensionaţi pe caz de boală, care primesc pensia pe card sau prin împuternicit. Iar cine nu este acasă, are două zile să se prezinte la Casa de Pensii, altfel pierde banii. În Craiova, circa 7.000 de persoane cu pensii de invaliditate îşi primesc banii pe card. Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Dolj a suspendat până la sfârşitul lunii septembrie plata pensiilor pentru mai bine de 100 de persoane din Craiova, pentru că acestea nu au fost găsite la domiciliu în timpul controalelor efectuate de către angajaţii instituţiei.

Potrivit directorului CJP Dolj, există suspiciunea că un număr mare de persoane, deşi s-au pensionat pe caz de boală, s-ar afla la muncă în străinătate.
“Au fost făcute notificări la domiciliu pentru persoanele pensionate pe caz de boală, care nu au fost găsite la domiciliu în timpul controalelor. Peste 70 de persoane au pensile suspendate şi vor rămâne aşa până când acestea se vor prezenta la Casa de Pensii să facă dovada că sunt în ţară”, a declarat directorului Casei Judeţene de Pensii Dolj, Daniel Baciu.

Persoanele care nu au fost găsite acasă în timpul controalelor trebuie să demonstreze cu acte că au fost fie plecate din localitate, fie la tratament. Cei care primesc acum o pensie de invaliditate fără a fi cu adevărat bolnavi vor fi obligaţi să returneze statului toţi banii pe care i-au primit până acum.

Până pe 31 august nu au fost găsite la domiciliu 294 de persoane pensionate pe caz de boală. Angajaţii CJP Dolj vor demara controalele în tot judeţul Dolj. Oamenii sunt revoltaţi şi spun că nu pot să stea închişi în case, doar ca să le facă pe plac autorităţilor.

Află din Adevărul de Seară Craiova ce spun pensionarii despre această decizie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite