Craiova: Policlinicile din Bănie au buget de austeritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de Asigurări de Sănătate din Dolj a redus de la începutul acestui an aproape la jumătate bani alocaţi pentru serviciile medicale asigurate de policlinicile din Bănie.

Craiovenii, fie că au , fie că nu au, scot câteva sute de lei din buzunar pentru a-şi face analizele medicale. Asta numai după ce dau o tură pe la toate policlinicile din oraş şi vănd care sunt preţurile. Pentru ei şi o reducere şi de cinci lei contează.
„Eu am diabet şi lunar trebuie să îmi fac analizele. Din primăvară am început să scot bani din buzunar, dar nu am ce fac. Trebuie să merg la control. Nu este vina policlinicilor că numai au fonduri. Cei de la Minsiterul Sănătăţii ar trebui să facă ceva pentru a rezolva această situaţie“, a spus Ion Creţan, de 67 de ani, din Craiova.

Plafon zero la toate policlinicile din oraş

Medicii susţin însă că au adus pe piaţă servicii pentru orice buzunar şi că oamenii pot beneficia de reduceri şi până la 40%. “Zilnic peste 50 de persoane ne calcă pragul. Facem tot posibilul pentru a le ajuta. Ştim că nu îşi permit să dea câteva milioane de lei bune pentru a-şi face toate analizele. Pe fiecare lună facem o planificare şi ştim pentru câte zile ne ajung bani. Tinem cont şi de cei care şi-au făcut din timp programare. Avem apartură adus din Germania, de câţia ani, tocmai pentru a lucra bine“, a spus Cristina Vasile, medic specialist Policlinica Hellios din Craiova. Oferte şi reduceri de preţuri se practică şi la alte unităţi medicale din Bănie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite