Podul peste Dunăre dintre Calafat şi Vidin nu a fost gata la timp din cauza bulgarilor, care au întârziat lucrările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul peste Dunăre dintre Calafat şi Vidin
Podul peste Dunăre dintre Calafat şi Vidin

Podul peste Dunăre dintre Calafat şi Vidin va fi gata la începutul anului 2013. Comisarul european Johannes Hahn, dar şi autorităţile române au verificat ieri care este stadiul lucrărilor.

Termenul de finalizare a fost ân anul 2010, dar  s-a amânat de la an la an întrucât partea bulgară nu a reuşit să finalizeze lucrările „Vizitez acest pod pentru că este un simbol, întrucât reuşte într-adevăr să unească două popoare ale Europei. Am muncit mulţi ani pentru a ajunge la acest nivel al lucrării şi sperăm ca la finalul anului să fie edificat şi finalizat. Şi infrastructura va fi finalizată odată ce podul va putea fi folosit, iar acest lucru ajută la o mai bună colaborare, nu doar între Bulgarie şi România, pentru că în toată această regiune, pe o suprafaţă de 630 de kilometri există un singur pod, iar acum avem altul şi sperăm ca în timp să avem mai multe poduri, pentru că este nevoie ca acestea să facă o mai bună legătură între cele două naţiuni, pentru a deveni un real suport pentru activităţile de comerţ şi oportunităţi pentru ca oamenii să interacţioneze nu doar folosind feriboturile“, a spus comisarul European Johannes Hahn.

De vină sunt bulgarii

Vasile Preda, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, este convins că podul nu a fost gata din cauza constructorilor bulgari. Preda a mai declarat că partea noastră de lucrări a fost executată la timp. Banii pentru realizarea investiţiei se ridică la suma de 69 de milioane de euro pentru TVA „ Noi am făcut infrastructura conexă rutieră în proporţie de 95 la sută şi în proporţie de 88 la sută, infrastructura feroviară. Cea rutieră are 8,7 kilometri, iar cea feroviară 6,2 kilometri“, a mai declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.  

Podul peste Dunăre dintre Calafat şi Vidin o să fie gata la începutul anului 2013.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite