Craiova: Plimbarea cu taxiul, lux pentru doljeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Plimbarea cu taxiul, lux pentru doljeni
Craiova: Plimbarea cu taxiul, lux pentru doljeni

Oamenii spun că nu au bani nici de abonament RAT, iar şoferii de taxi nu mai încasează nici cât să alimenteze. Pentru că afacerea nu mai este rentabilă, luna acesta 30 de taximetrişti au renunţat la autorizaţia de la primărie.

Robert Opriş are 29 de ani şi este taximetrist de opt ani. Bărbatul recunoaşte că nu se mai fac bani ca altădată. Acum dacă mai are douăzeci clienţi pe zi, semn că oamenii nu mai au bani. „Dacă ştiam ce se va întâmpla, nu mai îmi cumpăram maşină. Am rată de 750 de lei pe lună la bancă, de abia reuşesc să supravieţuiesc. Stau cu părinţii, care mă ajută. Dacă trebuia să plătesc eu totul nu ştiu unde ajungeam. Noi avem şi tarife mici, dar ce să mai creştem acum preţul când noi suntem cu un picior în groapă?“, a spus Robert Opriş, taximetrist de meserie.

În căutarea unor meserii mai bănoase

În momentul de faţă în Craiova sunt înregistrate la primărie 1.970 de taxiuri. „Peste 30 de taximetrişti au renunţat la autorizaţia pe care o aveau în ultima lună, din cauza crizei financiare. Mai avem semnale că şi alţi şoferi vor să facă acelaşi lucru“, a spus Iulia Mladin din cadrul serviciului imagine din Primăria Craiova.

Oamenii susţin că nu mai au bani nici măcar pentru abonamentele pe RAT.„Eu am renunţat să mai circul cu mijloacele de transport în comun, cu taxiul nici pomeneală. Un abonament pe lună pentru o singură linie este 40 de lei. Mai bine mă trezesc cu o jumătate de oră mai devreme şi mă duc pe jos la muncă. Cred că nu sunt singura din Craiova care procedează aşa“, a spus Maria Durbacă, de 47 de ani.

În Adevărul de Seară Craiova de astăzi puteţi afla ce soluţii au găsit taximetriştii pentru a ieşi din impas.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite