Piţurcă, la un pas de o nouă abdicare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentan, Piţurcă (dreapta) îl mai susţine pe Mititelu, dar nu ştie pentru cât timp
Momentan, Piţurcă (dreapta) îl mai susţine pe Mititelu, dar nu ştie pentru cât timp

Managerul general este îngrijorat de situaţia financiară precară a Universităţii Craiova şi a ameninţat cu plecarea, în cazul în care lucrurile nu se vor redresa urgent, la fel cum a făcut şi la Steaua. Clubul oltenilor este „sugrumat“ de datorii uriaşe către stat, jucători şi către angajaţi. Piţurcă ştie care este soluţia salvatoare: un alt finanţator.

Universitatea Craiova e în colaps! Cu multiple datorii, în valoare de aproximativ şapte milioane de euro, către diverse societăţi, dar şi către proprii angajaţi, finanţatorul oltenilor, Adrian Mititelu, nu ştie ce să mai facă pentru a redresa situaţia. Dacă la început, Victor Piţurcă a fost îngăduitor (el chiar a împrumutat clubul cu 1,5 milioane de euro), acum managerul general a devenit destul de sceptic în privinţa viitorului său. „Nu sunt fonduri, este a treia lună în care jucătorii nu-şi primesc banii. Când am venit la Craiova, erau oameni neplătiţi şi de opt-zece luni. Din banii pe care i-am adus eu s-au achitat din restanţe, dar acum s-au făcut alte datorii, care sunt foarte mari. Aşa că iau în calcul şi varianta de a nu mai continua la Craiova, dacă situaţia financiară nu se va revigora", a spus, ieri, dezamăgit, Piţurcă. Fostul selecţioner nu şi-a exprimat răspicat opţiunea privind viitorul său la echipă, dar, în schimb, a oferit şi soluţii pentru depăşirea crizei: „Am vorbit cu anumiţi oameni, care ar vrea să vină să investească la club. Este însă o neîncredere mare în patronul Universităţii. O altă variantă ar fi ca suporterii să devină acţionari. Când am venit în septembrie, Mititelu a spus că este dispus să vândă 49 la sută din acţiuni".

Jucătorii pot pleca gratis din Bănie

Piţurcă a surprins asistenţa când a spus că echipa ar fi fost deja în colaps, dacă n-ar fi existat un om de afaceri, generos, care a dorit însă să nu-i fie divulgată identitatea. Tot acest „business-man" îi va ajuta pe „juveţi" şi-n continuare. „Cantonamentele din această iarnă vor fi plătite de acest domn, din Craiova, care vrea să rămână anonim". Misteriosul afacerist pare să fie un om pe care fostul selecţioner ar vrea să-l aducă în club, ca patron sau ca acţionar!

Antrenorul s-a arătat îngrijorat şi de faptul că echipa şi-ar putea pierde majoritatea jucătorilor. Fiind neplătiţi, aceştia îşi pot depune memorii şi pot deveni liberi de contract, putând semna cu orice formaţie. De situaţie ar putea profita Gigi Becali, care-i doreşte la Steaua pe căpitanul Valerică Găman şi pe Mihai Costea. Sigur, însă, Iliev şi Gargorov au şanse minime să continue în Bănie. „Au de primit mulţi bani. Mititelu mi-a spus că nu poate să-i plătească şi le va da drumul. Eu nu pot face nimic", a conchis antrenorul.

Datoriile lui Mititelu

- 4 milioane de euro către stat. Dacă banii nu sunt plătiţi până în martie, Craiova nu va primi licenţa pentru sezonul următor
- Un milion de euro către jucători, staff-ul tehnic şi restul angajaţilor. Jucătorii pot depune memorii şi pot pleca gratis!
- 1,5 milioane de euro către Victori Piţurcă. Managerul general l-a împrumutat pe patron cu această sumă în vară. La aceşti bani, patronul trebuie să plătească şi dobândă!

"Mai bine retrogradăm decât să vindem jucătorii. Nu vând clubul. Ar însemna ca grupurile mafiote din Craiova să-şi vadă visul împlinit."
Adrian Mititelu finanţator Univ. Craiova

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite