Pilotul mort în accidentul aviatic a fost propus pentru titlul de cetăţean de onoare al oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelian Cojocaru, pilotul mort în accidentul aviatic
Aurelian Cojocaru, pilotul mort în accidentul aviatic

Municipalitatea îi va corda comandorului mort în accidentul aviatic titlul de cetăţean de onoare de Zilele Craiovei. Aurelian Cojocaru s-a prăbuşit cu avionul la scurt timp de la decolare.

Un avion militar românesc IAR 99 „Şoim" s-a prăbuşit pe data de 22 august  la Craiova, la scurt timp de la decolare. În urma accidentului a decedat pilotul Aurelian Cojocaru, 49 de ani, iar colegul său, Relu Ioana, 35 de ani, a ajuns la spital în stare gravă. Piloţii nu se aflau în misiune, ci participau la un exerciţiu.

Pilotul Cojocaru s-a născut la 20 decembrie 1963 în Craiova. A absolvit şcoala militară de ofiţeri de aviaţie în anul 1986 şi Facultatea de Electrotehnică, specializarea echipamente şi instalaţii de bord. Din anul 2007 a fost şeful Şecţiei de Piloţi Încercare, Navigaţie şi Metorologie al Centrului de Cercetări şi Încercări în Zbor.

Comandorul a primit semnul onorific „În Serviciul Patriei“ pentru 25 de activitate. În cei 26 de ani de activitate a primit doar calificativul excepţional.
Avionul IAR 99 „Şoim" este folosit în special pentru instrucţie şi este primul avion cu reacţie proiectat şi construit în întregime în România, intrând în producţie în 1987. Comandorul Aurelian Cojocaru era căsătorit şi avea un copil.

Comandorul Aurelian Cojocaru va primi titlul de cetăţean de onoare de Zilele Craiovei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite