Reorganizarea pieţelor din Craiova: Hamsterii se vând doar în piaţa din Brestei, legumele numai în târgul din 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În piaţa din cartierul Brestei vor fi comercializate numai animale, iar din Piaţa Chiriac craiovenii vor cumpăra legume şi fructe, în afară de struguri, care se vor găsi în târgul din 1 Mai.

Directorul Serviciului Public de Administrare a Pieţelor şi Târgurilor (SPAPT) din Craiova, Bogdan Apostol, susţine că decizia internă de reorganizare a pieţelor şi târgurilor a venit ca urmare a numărului mare de comercianţi pe metru pătrat din Piaţa Chiriac.

Strugurii, „exilaţi“ în Târgul 1 Mai

„Având în vedere că Piaţa Chiriac era foarte aglomerată şi că se comercializau fructe şi legume lângă animale, am decis să le reorganizăm“, a declarat Bogdan Apostol. Decizia internă prevede, în primul rând ca în Piaţa Chiriac să se comercializeze doar fructe şi legume, cu o singură excepţie: strugurii. „Având în vedere că strugurii se vând doar în această perioadă, la sfârşit de septembrie, pentru două săptămâni, am decis să le impunem ca strugurii să fie vânduţi în târgul din cartierul 1 Mai“, a declarat Apostol.

Decizia internă a conducerii SPAPT mai prevede ca animalele comercializate în Piaţa Chiriac şi într-o anumită zonă din Piaţa Centrală să se găsească doar în piaţa din Brestei. „Piaţa din Brestei va avea numai animale, de toate felurile, inclusiv peşti, şi va funcţiona doar în zilele de sâmbătă şi duminică. Am decis să se comercializeze animalele aici pentru că oricum nu era vad pentru alte produse“, a explicat Bogdan Apostol.

Craiovenii nu sunt de acord cu măsurile impuse de şefii serviciului din cadrul municipalităţii. „Eu locuiesc pe strada Nanterre, în apropiere de Parcul Puşkin. Pentru mine e mult prea departe să merg până în 1 Mai ca sămi cumpăr struguri. Apoi, în Piaţa Centrală era plăcut când se vindeau păsări şi peşti. Eu chiar am avut o pereche de peruşi. Acum i-au dus în Brestei, care, sincer, nici nu ştiu unde este“, susţine Floarea Mitrache (83 de ani), pensionară.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite