Pieţele din Craiova, fără instalaţie de climatizare. Comercianţilor riscă să li se strică marfa din cauza saunei din hale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comercianţii de roşii sunt nemulţumiţi că marfa li se alterează repede dacă stă în căldură. FOTO: BCV
Comercianţii de roşii sunt nemulţumiţi că marfa li se alterează repede dacă stă în căldură. FOTO: BCV

Niciuna dintre pieţele craiovene nu este dotată cu instalaţie de climatizare în spaţiile închise destinate tarabagiilor. Comercianţii susţin că anotimpul cald este un coşmar pentru ei fi indcă produsele li se alterează din cauza temperaturilor mari.

Vremea călduroasă din ultimele zile le dă mari bătăi de cap comercianţilor din pieţele Craiovei. Oamenii sunt nevoiţi să îndure zilnic temperaturi ridicate, din cauza faptului că singura sursă de ventilaţie sunt uşile deschise ale halelor.

„Înăuntru este mult mai cald decât afară pentru că suntem mulţi şi este un spaţiu închis. Atunci când o să fie caniculă nici nu o să mai putem să respirăm“, spune Elena Puntea (36 de ani), comerciant de roşii şi castraveţi.

Climatizarea din Craioviţa, scoasă din priză

Pentru pieţari şi mai grav este că, din cauza temperaturilor ridicate, li se alterează produsele. „Foarte sensibile sunt roşiile, care, dacă stau foarte mult în căldură, a doua zi nu mai sunt bune de vânzare“, explică Elena Puntea.În prezent, niciuna dintre pieţele din Craiova nu este dotată cu o instalaţie de climatizare funcţională. În timp ce tarabagii din Piaţa Mare s-au obişnuit cu aerul cald, fiindcă halele nu au fost dotate niciodată cu aparate de aer condiţionat, cei care îşi vând marfa în piaţa din cartierul Craioviţa Nouă au aceste probleme de doi ani. Instalaţia de climatizare achiziţionată de municipalitate în urmă cu şase ani, după lucrările de refacere a clădirii, care fusese mistuită de un  incendiu, s-a stricat după ce în urmă cu două ierni a căzut o cantitate mare de zăpadă. Acum, nu mai funcţionează la întreaga capacitate şi, potrivit conducerii Serviciului Pieţelor şi Târgurilor din Craiova, s-a luat decizia de a o scoate din priză pentru că nu făcea faţă şi consuma degeaba energie electrică.

Doar la hala cu lactate e mai răcoare

Singurul loc din pieţele craiovene unde comercinaţii îşi pot desfăşura activitate în condiţii civilizate este raionul de lactate din Piaţa Centrală. Hala în care se vinde brânză, lapte şi smântână este singura încăpere aparţinând Serviciului Public al Pieţelor şi Târgurilor, care are instalaţie de climatizare.
Celelalte sunt dotate doar cu trape de aerisire. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite