Craiova: La „Petrache Trişcu“ elevii au fost în grevă, profesorii au venit la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: La „Petrache Trişcu“ elevii au fost în grevă, profesorii au venit la şcoală
Craiova: La „Petrache Trişcu“ elevii au fost în grevă, profesorii au venit la şcoală

Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ este recunoscut pentru faptul că face grevă activă, adică orele se desfăşoară în mod normal.

Astăzi a fost o excepţie, elevii fiind cei care au împiedicat desfăşurarea orelor. „Elevii nu au venit la şcoală şi nu înţeleg de ce. Cu siguranţă vor primi absenţe. Nu aveau dreptul să lipsească atât timp cât nu au fost anunţaţi că nu se fac ore“, a declarat directorul LPS, Dănuţ Anghel. Sportivii şi-au desfăşurat programul normal în sală, antrenându-se cu antrenorii Radu şi Dan Podeanu şi Dumitru Popescu.

La Grădiniţa Nr. 22 „Sf. Ana“ copiii au fost primiţi, dar nu s-au desfăşurat activităţi de învăţare. „Facem decât activităţi recreative, nu se desfăşoară program de învăţare“, a precizat educatoarea Elena Georgescu.

La Grupul Şcolar ICM2 s-a desfăşurat greva fără în mod normal. „Trebuie să stăm cel puţin două ore în şcoală. Prezenţa elevilor a fost opţională, iar ce care au venit au intrat la ore sub îndrumarea profesorilor, fără să aibă loc activităţi didactice. Cel mai mult ne doare faptul că sunt salariile mici şi ne-au micşorat din ele. Nu este posibil să nu primim sporuri şi vrem ca elevii să aibă condiţii mai bune să înveţe“, a spus Valerică Fetele, profesoară de disciplină tehnică. „Aşa cum s-a transmis încă de vineri, elevii şi profesorii ştiau că astăzi nu se vor face ore. S-a intrat la ore cu elevii veniţi la şcoală, dar nu s-a predat şi elevii nu au fost ascultaţi“, a afirmat vicepreşedintele sindicatului Spiru Haret.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite