Craiova: Pericol de explozie din cauza unei conducte sparte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Pericol de explozie din cauza unei conducte sparte
Craiova: Pericol de explozie din cauza unei conducte sparte

Clipe de groază pentru proprietarii unei case de pe strada George Enescu din Craiova.

Un şofer neatent a intrat aseară cu maşina într-o conductă de gaze şi a fisurat-o. O singură scânteie şi urmările ar fi putut fi dezastruoase pentru tot cartierul. Incidentul a avut loc în jurul orei 18.00, la intersecţia străzilor George Enescu şi Opanez. Şoferul unei Dacii a încercat să vireze la dreapta, dar strada fiind îngustă, nu a observat conducta de gaze şi a izbit-o în plin. Fisura a produs un sunet puternic, care a speriat localnicii. Mai mult decât atât, mirosul puternic de gaz i-a făcut pe trecători să se gândească la o adevărată catastrofă.

„Nu ştiam ce să fac! Mergeam pe trotuar când am simţit mirosul de gaz şi am văzut ţeava spartă. M-am speriat pentru că putea să se întâmple o nenorocire”, a mărturisit un trecător.Proprietarii casei aflate la intersecţia celor două străzi au povestit şi ei speriaţi momentul în care s-a produs incidentul.

Zona a fost încercuită de poliţişti şi jandarmi

„Mă uitam la televizor şi am auzit bubuitura. Am ieşit afară imediat şi am văzut maşina care lovise casa şi ţeava de gaze care se spărsese. Am sunat la 112 şi a venit un angajat al Distrigaz care ne-a spus că puteam să nu mai existăm”, a declarat Ion Urechescu, fratele proprietarului.

Întreaga zonă a fost încercuită de poliţişti şi de jandarmi care s-au asigurat că nimeni nu va provoca un alt incident. Reprezentanţii companiei Distrigaz au remediat defecţiunea şi au eliminat pericolul unei explozii. Ei au confirmat că, dacă în apropierea conductei sparte ar fi fost o sursă de foc, deflagraţia ar fi putut nimici clădirile din zonă. În pericol s-a aflat şi casa memorială a Ioanei Radu, aflată la numai câţiva metri de locul producerii accidentului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite