Pepenele de Dăbuleni, cu seminţe din Europa.Oamenii au pus anul acesta răsaduri aduse din Grecia, Olanda, Turcia şi Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Producătorii din Dăbuleni susţin că răsadurile din import sunt mult mai bune decât cele de la noi
Producătorii din Dăbuleni susţin că răsadurile din import sunt mult mai bune decât cele de la noi

În fiecare zi, producătorii de lubeniţă  din Dăbuleni aşteaptă să-şi vândă marfa pe marginea drumului. Ca să aibă producţii mai mari, oamenii au folosit anul acesta răsaduri aduse din Grecia, Olanda sau Franţa.

Pepenele de Dăbuleni, înregistrat la OSIM, nu mai este românesc 100%. Oamenii folosesc acum seminţe din Grecia, Turcia, Olanda, Franţa sau Israel. Agricultorii sunt mulţumiţi pentru că, spun ei, producţia e mult mai mare.Marii producători de pepene verde din Dăbuleni susţin că anul acesta au dat lovitura „Răsadul adus de peste graniţă este foarte bun.Lubeniţa are un aspect mult mai frumos, în interior este roşie, iar gustul este mult mai dulce.Clienţii asta au vrut, aşa că noi ne-am conformat. Nimeni nu cred că a mai pus anul acesta răsad românesc. Eu am 20 de hectare de lubeniţă, iar toate au fost cultivate cu seminţe din Grecia, Turcia şi Israel", a spus Nicu Bileru, din Dăbuleni.

lub

CLICK aici pentru GALERIE FOTO

Producătorii spun că pepenii lor sunt şi mai dulci de când folosesc seminţe “de afară”. În piaţa din Dăbuleni sunt mii de tone de pepeni verzi. Oamenii recunosc că nu sunt 100% româneşti „Eu am pus anul acesta seminţe din Grecia şi Turcia şi sunt foarte mulţumit.Pepenii noştri se păleau imediat, pe când aceştia sunt foarte rezistenţi la căldură. Anul acesta am făcut bani frumoşi din vânzarea pepenilor verzi", a spus Ion Dumitru.

CLICK aici PENTRU GALERIE FOTO

lub 6

Marcă înregistrată la OSIM din 2010

Pepenele de Dăbuleni este marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci „Pe noi, producătorii, nu ne ajută cu nimic faptul că lubeniţa noastră e marcă înregistrată.Tot la samsari am vândut. Ne dau 60 de bani pe kilogram, iar în pieţe preţul este de patru ori mai mare", spune Mioara Drăguţ.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite