Craiova: Coadă până la refuz la Casa de Pensii Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Coadă până la refuz la Casa de Pensii Dolj
Craiova: Coadă până la refuz la Casa de Pensii Dolj

Peste 100 de persoane s-au înghesuit în această dimineaţă să pună mâna pe un bilet de tratament la mare sau la munte. Oamenii au declarat că au ajuns mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu, să stea la la rând pentru un drept, care li se cuvine.

Pensionarii au fost indignaţi din cauză că au aşteptat ore bune în picioare pentru afla dacă se află printre posesorii unui bilet de vacanţă. „Domnişoară, eu am fost comandant la viaţa mea. Am ajuns să fiu umilt, stau de de la ora opt dimineaţa la coadă să prin şi eu un bilet la Călimăneşti. Mai am în faţă mea 50 de persoane. Cu siguranţă, anul acesta îmi voi lua gândul de la vacanţă. Asta este ţara în care trăim, am ajuns ca după 30 de ani de muncă să nu am parte de drepturile care mi se cuvin. Sunt bolnav cu inima, iar din cauza temperaturii ridicate mi s-a făcut rău“, a spus Florea Costea, pensionar.

Cereri multe, ofertă puţină

Conducerea Casei Judeţene de Pensii Dolj susţine că biletele nu vor ajunge pentru toată lumea.„Avem 33 de refuzuri şi peste 100 de solicitări. Vom da biletele în funcţie de modul cum au fost depuse cererile. Marea bătălie se dă pentru un loc pe litoral. Pensionarii plătesc pentru şapte zile, cu totul inclus, jumătate din banii pe care îi primesc“, a spus Eugenia Filiomon, directorul economic al Casei Judeţeană de Pensii Dolj.
    
Bolnavi, cu baston în mână vor la tratament

Elena Marinescu are 72 de ani şi este bolnavă de ani buni. Bătrâna povesteşte că tratamentul de Bala o ajută să mai trăiască de azi pe mâine. Acolo are parte îngrijiri medicale, iar costul nu este unul foarte mare.„Dacă ar fi să mă tratez la noi, în Craiova, nu cred că mi-ar ajunge pensia de 740 de lei. Măcar odată pe an să pot să fac şi eu anumite proceduri care să mă ajute să mă mai deplasez. După câte văd, se pare că nu am nici o şansă să pun mâna pe un bilet de tratament. Am venit să văd care este situaţia, degeaba mai stau la coadă, risc să mi se facă şi rău. Asta este poate la anul am mai mult noroc“, declară  femeia.    
Eugenia Filimon, directorul economic al Casei Judeţene de Pensii Dolj mai spune că pentru la anul nu se ştie încă dacă cererile vor fi depuse la sediul instituţiei sau vor fi preluate de cei de la Bucureşti.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite