Craiova: Pensie de magistrat doljean:15.500 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Pensie de magistrat doljean:15.500 lei
Craiova: Pensie de magistrat doljean:15.500 lei

Un pensionar de lux primeşte într-o lună cât câştigă un fost agricultor în patru ani. Cea mai mare pensie din Dolj este de 15.500 lei şi aparţine unui fost magistrat.

Citeşte şi:

Braşov: Pensie de 10.700 de lei pentru procurorul care a instrumentat dosarul lui Marcel Ţundrea

Pensionarii doljeni îşi poartă bătrâneţea în haine de lux sau în zdrenţe, după cum le-a dat soarta.  În timp ce peste 16.000 de bătrâni se chinuie de la o lună la altă să supravieţuiască doar cu o pensie minimă de 300 lei, sunt pensionari pentru care „Nu-mi permit” e doar o propoziţie pe care nu o folosesc niciodată. Potrivit datelor furnizate de Casa Judeţeană de Pensii Dolj, cea mai mare pensie pe care o primeşte un locuitor al judeţului este de 15.511 lei şi aparţine unui fost magistrat.

Pe locul al doilea se situează un fost angajat al Camerei de Conturi, cu o pensie de 15.081 lei. Acesta este urmat în topul pensionarilor de lux de un fost aviator, care primeşte lunar 14.987 lei, un alt magistrat retras din activitate, cu o pensie de 14.678 lei şi un ex-aviator care primeşte la bătrâneţe 14.539 lei. Conducerea CJP Dolj susţine însă că pensiile pe legi speciale nu sunt în măsură să influenţeze radical bugetul. „Per total, nu sunt influenţe mari asupra bugetului pentru că sunt foarte puţine persoane care beneficiază de astfel de pensii”, a spus Eugenia Filimon, directoare economică în cadrul CJP Dolj.

Bătrânii nu mai vor pensionari „speciali”

La polul opus, se situează peste 16.000 de pensionari din judeţ cu o pensie minimă mărită la 1 octombrie la 350 lei. Aceştia sunt de părere că diferenţele între pensiile pe legi speciale şi cele de stat trebuie să dispară. „În fiecare lună plătesc pe medicamente mai mult de 100 lei. Îmi trec totul pe hârtie şi nu cheltuiesc niciodată mai mult. Îmi chivernisesc fiecare ban şi tot nu e de ajuns pentru că nu am cum să împart o pensie de 400 lei astfel încât să le plătesc pe toate. Mă întreb dacă un fost judecător îşi face socoteli în fiecare lună ca şi mine. Eu cred că mai degrabă se gândeşte pe unde să se mai plimbe”, ne-a spus Ancuţa Dumitrescu, pensionară în Craiova.
Bătrâna mai spune că ar fi bine ca guvernanţii să găsească formule astfel încât fiecare pensionar să primească bani în funcţie de suma cu care a contribuit pe vremea când era salariat. „Am văzut şi eu la televizor că şi-au tras prime şi sporuri înainte să iasă la pensie şi din cauza asta au acum pensii de sute de milioane. Păi e corect să contribui la un salariu de 5-6000 lei şi să primeşte pensie de 15.000?!”, ne-a mai spus bătrâna.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite