Penitenciarul Craiova a inaugurat un nou sector de vizite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Penitenciarul Craiova a inaugurat în această dimineaţă noul sector destinat vizitelor aparţinătorilor persoanelor private de libertate. Spaţiul destinat pentru noul sector „Vizite” a fost reamenajat cu aportul deţinuţilor în urma unor lucrări de reparaţii capitale şi este amplasat în interiorul locului de detenţie.

Spaţiul este format dintr-un birou pentru supraveghere şi comandă, 9 cabine pentru vizita cu dispozitiv de separare, o sală de vizite fără dispozitive de separare cu 6 mese, 2 săli de aşteptare (pentru persoanele private de libertate şi pentru aparţinători) cu instalaţie de sonorizare, în cadrul cărora anunţurile se pot face prin sistem audio.

Toate spaţiile vor fi supravegheate video pentru a reduce riscul de introducere de obiecte interzise în penitenciar şi a preveni eventualele evenimente negative. Tot în acest scop, sunt instalate sisteme anti-incendiu şi de protecţie a personalului. De asemenea, este în curs de amenajare şi o cameră pentru vizitele persoanelor private de libertate cu copii.

Aceste amenajări transformă Sectorul Vizite din cadrul Penitenciarului Craiova într-un spaţiu modern, menit să creeze condiţii mai bune de acordare a vizitei persoanelor private de libertate cu aparţinătorii şi să crească siguranţa celor prezenţi în timpul acestora”, a declarat Raluca Ţîrcă, purtător de cuvânt al Penitenciarului Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite