Craiova:Vinul şi brânza scot Penitenciarul Pelendava din criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:Vinul şi brânza scot Penitenciarul Pelendava din criză
Craiova:Vinul şi brânza scot Penitenciarul Pelendava din criză

Bugetul instituţiei este suplimentat cu bani din vânzarea produselor obţinute în fema proprie

Criza economică afectează şi Penitenciarul Pelendava. Pentru a face rost de fonduri materiale, conducerea instituţiei apelează chiar şi la anunţuri de mică publicitate pentru a vinde produsele obţinute în gospodăria penitenciarului.
Vin, brânză sau legume, toate contribuie la sporirea bugetului unităţii, pentru că nevoile sunt mari. Unele corpuri de clădire, vechi de ani de zile, nu au fost renovate niciodată. „Avem mare nevoie de bani pentru a consolida clădirile vechi de zeci de ani. Am primit anul trecut 160 000 lei de la Minister, dar nu au fost de ajuns.“ ne-a spus Leonard Voicilă, purtător de cuvânt al instituţiei.

Doar produse bio


Conducerea unităţii ne-a spus că, din totalul de 180 de condamnaţi, mai mult de jumătate sunt fermieri. „Din munca acestor oameni ies telemeaua şi preparatele de carne din care le asigurăm hrana, iar restul îl vindem sau distribuim mai multor penitenciare din ţară. Ca bani, fiecare primeşte pe lună câte un salariu minim pe economie şi reducere la pedeapsă”, a declarat comisar Ştefan Vancea, directorul adjunct tehnic al unităţii. Brânza obţinută din laptele celor 400 de vaci se vinde foarte bine la restaurantele şi magazinele din tot judeţul Dolj. „Aici se produc cantităţi foarte mari de telemea. Avem brânză bio, la fel ca toate produsele noastre. Nu folosim nimic artificial la producerea lor.“ ne-a precizat Leonard Voicilă.

Citeşte în „Adevărul de Seară“, de astăzi ce produse mai fac deţinuţii de la Penitenciarul Pelendava din Craiova

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite