Craiova: Deţinuţi de la Penitenciarele din Bănie au respirat aer liber (galerie foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de deţinuţi de la penitenciarele de Minori şi Tineri, de Maximă Siguranţă (PRMS) şi Pelendava din Craiova au desfăşurat azi dimineaţă o serie de activităţi în folosul comunităţii.

Astfel, un grup de persoane private de libertate din regimul deschis al PRMS Craiova, s-au aflat azi dimineaţă la Centrul Social al Asociaţiei Vasiliada de pe strada Râului. Aici, deţinuţii au strâns moluzul şi au dat foc gunoaielor. „E de bun augur voluntariatul lor, dat fiind faptul că incinta centrului trebuia eliberată de deşeuri”, ne-a spus preotul Sorin Pârvănescu. Aici va fi un centru social de urgenţă destinat persoanelor fără adăpost. Mâine, alţi 20 de deţinuţi de la PRMS se vor întrece într-o competiţie sportivă de fotbal, organizată la secţia exterioară FĂCĂI a Penitenciarului Pelendava, iar joi în va avea loc un spectacol în incinta penitenciarului.

Şi la penitenciarul de Minori şi Tineri – Craiova au avut loc astăzi o serie de activităţi. Zece deţinuţi au fost scoşi în comunitate şi au vizitat Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou. Mâine, pe terenul de sport se va desfăşura o competiţie sportivă ,,Cupa Toleranţei,,  între două echipe de fotbal selecţionate din rândul minorilor şi tinerilor.  Joi, 12 deţinuţi vor vizita Biblioteca Judeţeană şi Casa memorială Elena Farago din Craiova. Şi deţinuţi de la Pelendava au fost astăzi de ajutor comunităţii. Ei au curăţit şi ecologizat curtea Grădiniţei nr.24 din Craiova. Joi, un alt grup de deţinuţi de aici vor vizita Parcul Nicolae Romanescu.

Aflaţi din Adevărul de Seară Craiova ce vor face deţinuţii de la penitenciarele din Craiova, pe 29 iunie, cu ocazia „Zilei lucrătorului de penitenciar“.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite