Penescu despre şefii RAT Craiova: „Dă-le, mă, şi lor câte 20 de milioane“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform rechizitoriului prin care Antonie Solomon, primarul Craiovei, a fost trimis în judecată, omul de afaceri argeşean era dispus să ofere bani şefilor RAT.

Din stenogramele convorbirilor între Cornel Penescu şi angajaţii săi se înţelege că omul de afaceri argeşean era dispus să mituiască toate persoanele de care ţinea obţinerea autorizaţiei de contrucţie a hypermarketului PIC din Craiova, dar şi prelungirea traseului de autobuz RAT până la magazinul de pe Calea Severinului.

O convorbire telefonică între Penescu şi un angajat de-al său purtată la data de 10 noiembrie 2006 demonstrează că omul de afaceri era dispus să ofere bani directorilor Regiei Autonome de Transport Craiova pentru a obţine prelungirea traseului de autobuz.

Cornel Penescu: Aha! Şi, acum cine vine de la RATC?

U: Directorul tehnic sau directorul adjunct (n.r. ai Regiei Autonome de Transport  Craiova).

Cornel Penescu: Dă-i mă şi lui, dă-i când vine, dă-i 20 de milioane, să facă... să te lase să faci ponoplii, să-ţi dea mai multe autobuze dacă se poate, da?

U: Mai multe.

Cornel Penescu: Când vine, „Ia dom’ne 20 de milioane ajută-mă şi pe mine“

...

Cornel Penescu: Da, ţi-i ia, dă-l în p... mea. Du-te la el „Bre, ajută-mă şi pe mine, hai, te rog eu mult de tot“. Bine?

Cei doi directori nu au acceptat şpaga de la Cornel Penescu, însă problemele privind traseul RAT au fost rezolvate în cele din urmă.

Iată un alt afragment din discuţia purtată de Penescu cu angajatul său:

image

Citeşte aici rechizitoriul lui Antonie Solomon.

Primarul suspendat al Craiovei a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuă şi fals intelectual. Procurii îl acuză că a primit 50.00 de euro de la omul de afaceri Cornel Penescu pentru a-i elibera autorizaţia de contrucţie a hypermarketului PIC şi încă 10.000 de euro pentru a prelungi un traseu de autobuz RAT până la intrarea la magazinul din Craiova. În urmă cu câteva zile judecătorii au prelungit mandatul de arestare ce expira pe data de 29 martie cu încă 60 de zile.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite