Penescu despre şeful Gărzii de Mediu Dolj: „Dă-i o şpagă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Penescu, patronul firmei PIC şi al grupării FC Argeş
Cornel Penescu, patronul firmei PIC şi al grupării FC Argeş

Conform rechizitoriului prin care Antonie Solomon, primarul Craiovei, a fost trimis în judecată, omul de afaceri argeşean era dispus să ofere bani şefului Gărzii de Mediu Dolj, Manu Costache pentru ca acesta să nu amendeze societatea PIC cu 15.000 de lei.

O altă persoană căreia Penescu a vrut să îi dea şpagă prin intermediul angajaţilor săi este Manu Costache, fostul director al Gărzii de Mediu Dolj. Acesta a vrut să amendeze societatea lui Penescu cu 15.000 de lei pentru că nu a aşteptat eliberarea autorizaţiei de mediu înainte de a se apuca de construcţie.

Conform rechizitoriul prin care primarul Antonie Solomon a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuă şi fals intelectual, Penescu i-a sus unui angajat de-al său să îl mituiască pe fostul şef al Gărzii de Mediu.

Iată un fragment dintr-o discuţie telefonică purtată de Penescu cu un angajat de-al său la data de 8 noiembrie 2006:

D: Şi că îmi dă amendă 150 de milioane că nu avem autorizaţia asta, de mediu, că el a venit în luna august la noi, la construcţii şi a spus să ne facem autorizaţia, de atunci nu s-a făcut nimic. Dacă nu le plătim amenda închide magazinul că... d-ale lor, ştiţi cum!

Cornel Penescu: Dă-i şi tu o şpagă!

D: Am fost la el, am vorbit: „“Domne, spuneţi cum, spuneţi ce să fac, n-am cum să vă plătesc amenda, vă daţi seama, d-abia am deschis, vă plătesc amenda“ zic „N-am cum“.

Cornel Penescu: Şi ce a zis?

D: Că-mi dă amendă 150 de milioane. Să vin la el, la ora 12.

Cornel Penescu: Păi dacă...şi n-o să te duci, să-i zici că-i dai şi tu: „Ia domne şi mata d-aici zece milioane şi ajută-mă“

D: Da.

Iată un alt fragment dintr-o altă discuţie purtată de Penescu cu angajatul său, în care i se comunică faptul că Manu Costache a refuzat şpaga:

image

Contactat telefonic de reporterii „Adevărul de seară“, fostul şef al Gărzii de Mediu Dolj, Manu Costache, a confirmat tentativa de mituire: „Aşa este. Mi s-au oferit bani pentru a nu-i amenda iar eu i-am refuzat“.

Citeşte aici rechizitoriul lui Antonie Solomon.

Primarul suspendat al Craiovei a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuă şi fals intelectual. Procurii îl acuză că a primit 50.00 de euro de la omul de afaceri Cornel Penescu pentru a-i elibera autorizaţia de contrucţie a hypermarketului PIC şi încă 10.000 de euro pentru a prelungi un traseu de autobuz RAT până la intrarea la magazinul din Craiova. În urmă cu câteva zile judecătorii au prelungit mandatul de arestare ce expira pe data de 29 martie cu încă 60 de zile.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite