Craiova: Pedeapsă la jumătate pentru criminalul de 16 ani care a ucis un copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Pedeapsă la jumătate pentru criminalul de 16 ani care a ucis un copil
Craiova: Pedeapsă la jumătate pentru criminalul de 16 ani care a ucis un copil

Tânărul care l-a înjunghiat cu un cuţit în inimă pe Alexandru Cocoană a fost reţinut de poliţişti. Criminalul este acuzat de omor, dar pentru că este minor, pedeapsa îi va fi redusă la jumătate. Acesta riscă să-şi petreacă următorii 12 ani în spatele gratiilor.

Rudele minorului ucis susţin că Alexandru a murit nevinovat. Avea 13 ani şi visa să ajungă aviator. Era un copil cuminte, liniştit şi intervenea de fiecare de dată pentru a aplana conflictele dintre colegii de şcoală. „Era ca ofată de cuminte. Acum două zile mi-a spus că de abia aşteaptă să urmeze cursuri de zbor. Lumina ochilor mei nu îl cunoştea pe acel nenorocit. Sper să primească pedeapsa pe viaţă“, a declarat Gheorghiţa Cocoană.

Mama tânărului care a luat viaţa unui înger de copil  nu a avut curajul să-şi anunţe soţul de ce s-a întâmplat. Bărbatul este internat la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, unde a suferit două intervenţii chirurgicale la stomac.

Şcoala era nepăzită

Oamenii din localitate spun că şcoala la care învăţa Alexandru Cocoană, tânărul ucis cu un cuţit în inimă, în data de 23 octombrie, era vizitată tot mai des de huligani. „Tot mai mulţi delincvenţi au fost trimişi disciplinar de la şcoala de Drobeta Turnu Severin la noi în comună. Am sesizat de multe ori că trebuie să existe pază în şcoală. Nu trebuia să se întâmple o asemenea nenorocire ca să se ia măsuri“, a spus Marin Capră (vecin).

Alexandru Cocoană va fi înmormântat mâine la cimitirul din comuna Obârşia de Câmp. Toţi colegii îl vor conduce mâine pe ultimul drum pe tânărul de 13 ani care a fost ucis de un alt coleg.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite