Paul Iulian Gheorghe pune în echilibru lumea virtuală şi cea artistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programator de profesie, pasionat de jocuri video, a ajuns pe simezele Salonului Medieval cu fotografii realizate de-a lungul mai multor ani în cele mai frumoase colţuri din natură.

Un vernisaj în stil romantic l-a adus pe Paul Gheorghe în faţa iubitorilor fotografiei, într-una din galeriile de artă ale Casei de Cultură Traian Demetrescu. Cu doar două zile înainte de eveniment avea să afle că pictoriţa Ioana Geambaşu, în complicitate cu oamenii dragi din viaţa lui, au făcut o selecţie din sute de fotografii, le-au trecut prin filtrul unui fotograf profesionist şi i-au materializat un proiect pe care l-a tot întârziat, expoziţia „Anotimpurile sufletului“.

„Cred că a fost cel mai frumos cadou pe care l-am primit vreodată“, mărturiseşte tânărul. Şi-a dorit mereu ca imaginile importalizate de el să aibă mesaj, să intre în dialog cu cei ce le privesc şi chiar să le dezvăluie fumuseţi ce poate nu le-au ieşit în că în cale.

 „Voi continua acest proiect, nu singur, ci împreună cu un prieten, şi el foarte pasionat şi preocupat de fotografie. Acum îmi doresc ca oamenii care au văzut lucrările expuse în Salonul Medieval să rămână cu admiraţia pentru natură, să ia atitudine când sunt întâlnesc persoane pentru care e mai simplu să-şi arunce gunoiul pe geamul maşinii, oriunde, care lipesc gumă de mestecat pe banca pe care adori să te relaxezi, într-un parc frumos“, completează Paul.

 Îşi doreşte ca în Craiova să existe la fel de multe evenimente din lumea fotografiei precum sunt cele din arta plastică, deoarece sunt artişti de creaţiile cărora publicul s-ar declara fascinat. Iar asta o spune un programator, cucerit de jocurile video. „Îmi place să văd dincolo de jocuri, să încerc să înţeleg cum au fost gândite. Pentru mine este sunt un mod de relaxare“, a explicat Paul.

CV-ul, completat din  studenţie

A avut lipici mereui la proiectele care au însemnat dezvoltare personală şi şansă de a evolua în domeniul IT-ului. Timp de opt, când era student la Automatică, a lucrat chiar pentru Universitatea din craiova, ca tehnician web, având în grijă două laboratoare din cadrul facultăţii.

Doi ani la rând a mers la cursurile de game design, susţinute de Ubisoft printr-un parteneriat cu Automatica şi nu a ratat niciuna dintre bursele oferite studenţilor de compania pentru care acum lucrează, gestionând problemele sesizate de clienţii acesteia din întreaga lume, pe partea de interfeţe web pentru vânzări. În acelaşi timp se implică şi în dezvoltarea de aplicaţii web.

Când nu e cu nasul în schiţe de jocuri video, când stă departe de computer şi de aparatul foto, sare pe bicicletă şi se alătură iubitorilor ciclismului. Ultima întâlnire a avut loc în cadrul evenimentului „Masa critică“, iniţiat de Green Cycle, prin care au dorit să reamintească tuturor cât de sănătos este mersul pe bicicletă, dar şi să atragă atenţia că este prea puţin respectat, la fel ca şi adepţii lui, o dată prin lipsa pistelor obligatorii, apoi prin atitudinea şoferilor în trafic.

Născut
25 septembrie 1987, la Craiova
Studii
Facultatea de Automatică, Universitatea din Craiova
Master „Tehnologia informaţiei în ingineria sistemelor“, Anul II, Universitatea din Craiova
Hobby-uri
Ciclism, motorsport, muzica

Ce-i place
Unde găseşte sinceritate şi punctualitate dăruieşte respect şi se bucură că are şansa să printre persoane care au şi preţuiesc valori umane şi morale. Mărturiseşte că îi plac oamenii, nu lumea, iar când spune asta face trimitere la versurile unei melodii BUG Mafia.
Ce nu-i place
Îl „zgârie pe creier“ manelele şi îi displac fiţele, precizând că îi este foarte greu să înţeleagă persoanele care nu au o casă, stau cu chirie printr-o garsonieră, dar care se împrumută în bănci pentru a-şi cumpăra o maşină foarte scumpă. 

Ce jocuri îţi place să schiţezi?
Îmi sunt foarte dragi cele pe care le descopeream în copilărie, cum era Tyrian,  în care aveai multă libertate. Mai sunt cele cu maşini, în care este foarte important timpul de reacţie, care trebuie să fie unul foarte rapid.

Ce cauţi prin fotografie?
 Ştiu sigur că este pentru mine mai mult decât un hobby. Nu este ceva ce am învăţat să fac într-o şcoală anume, de la persoane specializate. Mi-a plăcut pur şi simplu, iar asta a făcut ca în timp să îmi doresc şi aparate foto mai performante, care să pună mai bine în valoare imaginile.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite