Paul Eugen Chelu când nu salvează oameni, repară calculatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierul de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Craiova este pasionat de informatică.

De mic copil a muncit pentru a-şi câştiga existenţa pe cont propriu. A lucrat la o firmă de pază, la Poliţia Comunitară, iar acum este subofiter operativ în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj. „Pot spune că am ajuns fără să vreau la pompieri. Mă întorceam într-o zi de la muncă şi am văzut mulţi tineri în faţa instituţiei. M-am dus şi eu acolo, am completat mai multe formulare  şi mi-am depus dosarul. Am avut emoţii, dar am zis că trebuie să reuşesc şi aşa a fost. Am învăţat şi m-am antrenat zilnic câteva ore bune, pentru că au fost şi probe fizice. Dar a meritat. Am obţinut nota 10, am intrat primul“, a spus pompierul.

Pasionat de informatică

Tânărul susţine că a învăţat repede să repare softuri la calculator, iar acum este căutat de majoritatea prietenilor care au probleme. „Şi acum am acasă două calculatoare pe care să le repar. Îmi place ce fac, doar am vrut să urmez Facultatea de Electrotehnică din Craiova, dar la vremea aceea nu s-a putut. Dar niciodată nu este prea târziu să îţi urmezi visul. În momentul de faţă îmi place meseria pe care o am şi nu vreau să renunţ la ce am obţinut“, a povestit Paul Chelu.

A sărit în foc să salveze oameni

Salvatorul a participat la numeroase evenimente din anul 2006, de când lucrează în cadrul ISU Dolj, până în prezent. „La un incendiu trebuie să fii în alertă, să scoţi victimele imediat din foc. Este tragic ce se întâmplă, dar noi trebuie să fim tari şi să ne menţinem calmul şi să îi ajutăm pe cei care se află în astfel de situaţii. Ne afectează, că doar suntem oameni, dar asta este meseria noastră“, a încheiat Paul Eugen Chelu.              

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite