Patru persoane care au obţinut credite bancare fraudulos au fost condamnate defintiv la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion şi Carmen Bălaşea, Hermon Dinu, toţi din Craiova, şi Nicolae Idiţa, din localitatea Bulzeşti, au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea între patru şi şapte ani şi jumătate. Sentinţa dată este definitivă.

Cei patru au pus la cale un plan bine stabilit şi au reuşit să convingă 24 de persoane cu ajutorul cărora au obţinut credite cu documente falsificate de la mai multe bănci în valoare de 970.000 de lei. Ion şi Carmen Bălaşea, Hermon Dinu şi Nicolae Idiţa, căutau oameni care nu îndeplineau condiţiile pentru a lua un credit, însă în schimbul unui comision obţineau în numele acestora credite.

Titularul creditului primea comision de 30%, iar restul banilor ajungeau la  Ion şi Carmen Bălaşea, Hermon Dinu şi Nicolae Idiţa. În anul 2008, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pentru săvîrşirea infracţiunii de  înşelăciune până la fals în înscrisuri sub semnătură privată sau fals material în înscrisuri oficiale.Alături de cei patru au mai fost trimişi în judecată şi cei 24 de clienţi care au fost de acord să intre în afacere.

Ion şi Carmen Bălaşa a fost condamnaţi la câte şapte ani de închisoare cu executare, Nicolae Idiţa la cinci ani de închisoare, iar Hermon Dinu a primit patru ani de închisoare. 14 dintre cei care i-au ajutat pe membrii grupului infracţional să obţină fraudulos credite bancare au primit câte un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare, iar ultimii zeze au primit câte doi ani de închisoare cu suspendare.

Instanţa a mai decis ca membrii grupului infracţional să achite băncilor creditele contractate, plus dobânzile, dobânzile de întârziere şi comisioanele restante.

Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie a decis pe data de 8 noiembrie să le menţine inculpaţilor pedepsele date de prima instanţă. Sentinţa dată este definitivă.
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite