Craiova: Mihai Pătraşcu, informaticianul care a cucerit America

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a apucat de informatică din întâmplare şi în prezent este unul dintre cei mai apreciaţi cercetători în domeniu din Statele Unite. Totul a început la cursul de calculatoare de la Palatul Copiilor.

Începutul în informatică a fost mai degrabă un accident, o şansă, dar şi-a bazat rezultatele pe o muncă asiduă, dusă până la extenuare.  „Părinţii mei au considerat că trebuie să fac şi altceva în afară de şcoală şi în clasa a doua m-au dus la Palatul Copiilor. Cursul de electronică, care era cel mai interesat, era, bineînţeles, plin, aşa că m-am dus şi eu unde mai era loc, la calculatoare“, ne-a spus Mihai. Ani în şir, până la terminarea liceului, craioveanul a luat premiul întâi la olimpiadele naţionale de informatică şi a obţinut şapte medalii la olimpiadele internaţionale de informatică, la Balcaniadă şi la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale.

„La facultate dormi cinci ore pe noapte“

Rezultatele din concursuri i-au adus în faţă experienţa Massachusetts Institute of Technology, cea mai prestigioasă universitate de profil de pe glob. Viaţa în Boston, petrecută în mijlocul a sute de alţi studenţi sclipitori veniţi din toate colţurile lumii, i-a schimbat perspectiva. „Dacă te ţii de treabă, facultatea este o experienţă interesantă, dar cursurile sunt destul de grele pentru că trebuie să alegi şi materii umaniste. Munca e dificilă, având în vedere că dormi cinci ore pe noapte, câteodată şi mai puţin de atât“, ne-a povestit informaticianul. În scurt timp, s-a remarcat şi la MIT, câştigând premiul Oustanding Male Undergraduate Award pe Statele Unite şi Canada.
 
Citeşte în Adevărul de Seară Craiova de astăzi ce părere are informaticianul despre idealurile americanilor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite