Părinţii copilului aflat în moarte cerebrală au demarat o anchetă pe cont propriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Bunică, tatăl copilului de 9 ani din Craiova, strânge probe pentru a afla ce s-a întâmplat la operaţie.

Sebastian Bunică a fost operat în urmă cu două săptămâni la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, după care a intrat în comă, iar câteva zile mai târziu în moarte cerebrală. Părinţii micuţului susţin că au demarat o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat. „Avem deja câteva dovezi, care ne vor ajuta să elucidăm acest caz. Până atunci nu vrem să mai vorbim nimic. Cu tot ce voi aduna voi cere părerea mai multor medici, iar atunci se va şti cu siguranţă cine este vinovat de tragedia prin care noi trecem“, a spus tatăl lui Sebi.

Tătl copilului aflat în moarte cerebrală

image

Băiatul este în stare gravă

Sebastian este ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor. Părinţii au declarat că nu vor semna niciodată moartea copilului lor. „Nu suntem în stare să facem noi un astfel de gest. Este îngeraşul nostru. Ne rugăm zilnic să se facă bine. Stau de vorbă cu el ore întregi, sunt convinsă că mă aude“, a povestit îndurerată mama lui Sebastian. cerebrală.     

Sebastian Buncă

image

Ioan Bâscă, doctorul care l-a operat pe copil, susţine că nu a fost vorba despre o eroare medicală. Sebastian Bunică a fost diagnosticat de către un ecografist din Craiova cu chist hidatic la ficat. În timpul operaţiei i-a fost atinsă vena cavă inferioară şi copilul a intrat imediat în comă. „Medicul care l-a operat a fost suspendat din funcţia de şef de secţie, iar anestezistul a primit doar un avertisment. De atunci ancheta bate pasul pe loc“, a mai declarat Marius Bunică.  

image

Sebastian are în continuare nevoie de bani. Familia copilului a cheltuit până în momentul de faţă aproximativ 15.000 de euro pentru transportul şi investigaţiile medicale la o clinică privată din Viena. Colegii băiatului ţin spectacole în fiecare seară, în centrul Craiovei, pentru a strânge fonduri. De asemenea, au fost deschise şi două conturi la BCR, în lei şi euro.

image

Cont deschis în euro la BCR
RO46RNCB 0767041361070002
Cont deschis în lei la BCR
RO46RNCB 0767041361070001
       

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite