Craiova: Parcul din Luncă prinde contur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Parcul din Luncă prinde contur
Craiova: Parcul din Luncă prinde contur

Lucrările de reabilitare şi amenajare pe care Primăria Craiova le finanţează în Parcul Lunca Jiului au fost inspectate ieri de primarul Antonie Solomon şi consilierii locali. Prima fază a proiectului din Luncă ar trebui finalizată pe 26 octombrie.

Imediat după finalizarea şedinţei de Consiliu Local de ieri, primarul Antonie Solomon i-a încolonat pe cei 27 de aleşi şi i-a urcat în microbuz pentru a vizita câteva dintre şantierele deschise de municipalitate în oraş. Prima oprire a fost în cartierul Craioviţa Nouă. Aici Primăria a investit în reabilitarea aleilor din jurul blocurilor şi în crearea unor spaţii de parcare. „Vedeta” inspecţiei organizate de primar a fost însă Parcul din Luncă, unde angajaţii firmei Delta lucrează de zor la reabilitarea aleilor şi a spaţiilor verzi.

60 de hectare de pădure reamenajate

Solomon susţine că în câţiva ani Lunca va deveni principalul punct de atracţie turistică din Oltenia, un adevărat pol de agrement al oraşului. „Oltenii nu se vor mai duce la Sunny Beach sau la Debreţin, vor veni aici la Aqua Land-ul nostru. Recuperăm o pădure de stejari seculară, de 60 de hectare. Ce a fost aici, a fost o nebunie”, a spus Solomon, făcând referire la bazinele care vor apărea în zona ştrandului din Luncă. Potrivit planurilor întocmite de specialişti, prima fază a proiectului de reamenajare a Luncii include construcţia a 12 kilometri de alei, o baza sportivă ce cuprinde terenuri de fotbal si baschet precum si un skatepark pentru rollerii craioveni, care au ca termen de finalizare 26 octombrie 2009.

„Piraţii din Caraibe”, în etapa a doua

În parc vor fi montate bănci şi stâlpi de iluminat public, iar specialiştii au în vedere şi reamenajarea peisagistică a zonei prin plantarea unor arbori decorativi şi a gazonului. De altfel, muncitorii Delta lucrau ieri intens la eliberarea terenurilor de arborii uscaţi şi defrişarea crengilor care nu se încadrează în peisajul din Luncă. După ce primăria va contracta împrumutul destinat finalizării investiţiei din Luncă, prima fază a proiectului, în valoare de 18 milioane de lei, va fi întregită cu a doua, în valoare de peste opt milioane de euro. Potrivit primarului, în zona ştrandului din Luncă, vor apărea trei bazine destinate diferitelor grupe de vârstă, în jurul cărora vor fi amenajate plaje şi terenuri de fotbal pe plajă, volei şi tenis cu piciorul. Piscina pentru copii va avea tema “Pirații din Caraibe” și va cuprinde o barcă de pirați cu tobogan, un crocodil gigant, tun cu apă, insula piraților cu tobogan, palmieri, precum şi roci care înconjoară lungimea piscinei. Tot în Luncă, autorităţile vor să construiască baruri şi restaurante care vor fi concesionate ulterior investitorilor privaţi. Valoarea totală a proiectului este de peste 10 milioane de euro, bani care sunt asiguraţi din bugetul local, dar şi dintr-un împrumut pe care primăria îl va contracta în perioada următoare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite