Craiova: Parapantistul român conduce plutonul în aventura Red Bull X-Alps 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Parapantistul român conduce plutonul în aventura Red Bull X-Alps 2009
Craiova: Parapantistul român conduce plutonul în aventura Red Bull X-Alps 2009

După ce a cucerit vârful Gaisberg, din Austria, cu o altitudine de 1.288 de metri, Toma a urcat pe vârful Watzmann, la 2.713 metri altitudine, astăzi urmând să cucerească vârful Grossglockner, cu o altitudine de 3.798 de metri.

Cei mai curajoşi şi mai experimentaţi iubitori ai sporturilor extreme din întreaga lume îşi vor depăşi limitele umane în următoarele două săptămâni pentru a traversa munţi legendari ce se întind în cinci ţări, doar cu o parapantă şi o pereche de bocanci de căţărare, niciunalt mijloc de transport nefiind acceptat.

După prima zi de concurs, reprezentantul României la Red Bull X-Alps 2009, Toma Coconea, conduce plutonul, în această dimineaţă parcurgând deja 10% din traseul de 818 kilometri.

La aproape 24 de ore de la start, Toma Coconea a reuşit să parcurgă 119 de kilometri, alergând cu o viteză medie de 7 km/h. De când s-a dat startul, românul nu a avut timp de odihnă decât 5 ore. Toma este urmat, pe locul 2, de elveţianul Martin Müler, aflat la o distanţă de 10 km în urma românului şi câştigătorul ediţiei precedente, pe locul 3, Alex Hofer, tot din Elveţia, aflat la 16 km distanţă de reprezentantul României. Faţă de ultimul clasat în pluton, Toma are un avans de 53 de km.

Pitorescul oraş Salzburg a fost locul în care s-a dat ieri startul la ediţia 2009 a celei mai grele competiţii, Red Bull X-Alps. Elita sportului extreme internaţional au început odiseea transalpine, înarmaţi doar cu o parapantă şi o pereche de boncanci de căţărare. Încurajaţi de peste 3500 de spectatori, cei 30 de sportivi participanţi din 23 de ţări, au de traversat 5 ţări cu o singură ţintă: Monaco!

În aventura Red Bull X-Alps 2009, Toma este însoţit de Vasile „Gigi” Trifan, cel care va fi alături de el pe parcursul întregii competiţii. El îl ajută să stabilească traseul de a doua zi şi va realiza noi strategii.

Red Bull X-Alps 2009 nu înseamnă numai anduranta, concentrare şi tactică, ci şi abilitatea de a rezista durerii şi a învinge oboseala, dar să şi câştigi lupta cu cele mai vitrege condiţii meteo.


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite