Craiova: Păpuşarii urcă pe scenă la Alba-Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Păpuşarii urcă pe scenă la Alba-Iulia
Craiova: Păpuşarii urcă pe scenă la Alba-Iulia

Spectacolul „Degeţica“ este parte din Festivalul de Teatru „Poveşti pentru copii şi oameni mari“, care se desfăşoară în perioada 7 - 9 octombrie.

Actorii Oana Stancu, Adriana Ioncu, Daniel Mirea şi Ilie Turcu vor da viaţă spectacolului „Degeţica“, o adaptare după Hans Christian Andersen, la Festivalul de la Alba-Iulia, organizat de Teatrul „Prichindel“. Cei patru îndrăgiţi oameni ai scenei craiovene sunt protagoniştii unei poveşti născută după viziunea regizoarei Alina Rece, care semnează şi scenariul şi are un cuvânt de spus şi în privinţa ilustraţiei muzicale, alături de Alin Macovei-Moraru. Scenografia este creaţia Mirelei Dore.

„Binecunoscutul basm al lui Andersen este pus în scenă cu o mare libertate imagistică, într-un spectacol dinamic, traversat de un vânt proaspăt, o adiere cu iz baroc. Tema Basmului, aşa cum a fost el citit de regizoarea Alina Rece, este legătura sufletească puternică dintre Degeţica şi mama ei“, spune directorul Teatrului Colibri, Doina Berceanu.

 „Degeţica“ va merge şi la Cluj Napoca, la Festivalul teatrelor de păpuşi şi marionete „Puck”, în perioada 18-20 octombrie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite