Craiova:PORTRET/ Alina Pantelimon Găulea creează pe aripi de culoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova:PORTRET/ Alina Pantelimon Găulea creează pe aripi de culoare
Craiova:PORTRET/ Alina Pantelimon Găulea creează pe aripi de culoare

Era adolescentă la vremea când vernisa prima expoziţie personală şi intra oficial într-o galerie de artă. A fost o provocare, după cum mărturiseşte, o încercare de a-şi dovedi că poate da viaţă unui proiect important.

Dialogul cu Alina Pantelimon Găulea a curs printre cei doi fii ai săi, mezinul Mario, care are un an şi şapte luni şi Andrei, trecut bine de trei anişori. Au înţeles preţ de câteva minute că mami are ceva important de făcut, iar ei trebuie să se joace în linişte, însă răbdarea-i cu măsură la piticoţi şi în cele din urmă vocile copiilor au decorat aproape perfect discuţia cu mama lor. Ne-am întâlnit cu toţii în Galeria Vollard, unde Alina are expuse mai bine de 30 de picturi, din diferite perioade ale vieţii. Le-a adus la un loc după un deceniu de absenţă din lumea expoziţiilor craiovene.

Prima expoziţie, la 17 ani

Era încă elevă a Liceului Teoretic Henri Coandă când ajungea în Galeria Cromatic, pentru a face primul pas pe calea afirmării în universul picturii. Se întâmpla pe 30 mai 1997. Alina studiase la clasa profesorului Victor Pârlac, pe atunci dascăl la Şcoala Populară de Artă Grigore Gabrielescu, astăzi Cornetti. A început cu lecţii de desen în creion şi cărbune, pentru ca mai târziu să înveţe să lucreze în acuarelă şi ulei. Cea de pe urmă este tehnica la care s-a oprit şi pe care o pune în practică şi acum, la maturitate. Şansele s-au ţinut lanţ atunci. A doua expoziţie, dar de grup, prindea contur la doar câteva zile, iar un an mai târziu participa cu lucrări la ziua Liceului Coandă. La Galeria Cromatic a revenit în 1999, cu 28 de tablouri.

Află azi, din Adevărul de Seară, ce-i place şi ce nu-i place Alinei Pantelimon Găulea, dar şi ce planuri de viitor are.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite