Craiova: Peste 200 de deţinuţi din PMT vor începe luni şcoala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Peste 200 de deţinuţi din PMT vor începe luni şcoala
Craiova: Peste 200 de deţinuţi din PMT vor începe luni şcoala

 Dacă situaţia privind deschiderea noului an şcolar în învăţămâttul de masă nu este prea clară, la Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova este certă: minorii şi tinerii privaţi de libertate vor începe şcoala luni, 14 septembrie, începând cu ora 10.

Astfel, la cursurile şcolare 2009/2010 s-au înscris 206 persoane private de libertate, la următoarele forme de învăţământ: primar  - 68;  gimnazial -75;  şcoala de arte şi meserii – 28; liceu, filiera tehnologică – 35.

„Pentru asigurarea calităţii optime necesară desfăşurării procesului instructiv- educativ, Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova dispune de o unitate şcolară dotată cu un număr suficient de săli de clasă, cabinete pentru studiul unor discipline sau activităţi, laboratoare, bibliotecă, cluburi pentru activităţile educative, bază sportivă şi ateliere pentru formare profesională şi activităţi productive”, a precizat Dorina Preduţ, purtător de cuvânt al PMT Craiova.

Un număr de 24 de cadre didactice repartizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean- Dolj, vor asigura instruirea şcolară a deţinuţilor, în cadrul Şcolii de Arte şi Meserii din incinta penitenciarului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite