Craiova: Deţinuţii de la PMT ajută comunitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Deţinuţii de la PMT ajută comunitatea
Craiova: Deţinuţii de la PMT ajută comunitatea

Coordonaţi de educatori şi preotul parohiei, 11 minori şi tineri de la Penitenciarul de Minori şi Tineri (PMT) Craiova ajută la curăţirea curţii Bisericii Sf. Gheorghe cel Vechi din Bănie.

Deţinuţii au refăcut reţeaua de alimentare cu apă potabilă a lăcaşului de cult, au spălat frescele din interiorul bisericii şi au colectat deşeurile rezultate din lucrările de renovare. Acţiunea vizează şi alte activităţi voluntare efectuate de către deţinuţii aflaţi în regim semideschis la PMT.

„Implicarea persoanelor private de libertate în activităţi de voluntariat reprezintă o modalitate prin care se asigură sprijin comunităţii locale şi vizează creşterea şanselor de reinserţie socială prin menţinerea contactului cu societatea“, a spus Dorina Preduţ, purtător de cuvânt al PMT Craiova.

Urmează ecologizarea Parcului Lunca Jiului

Ne încântă în primul rând faptul că avem posibilitatea să ieşim din spaţiul închisorii, dar şi că un pic de mişcare ajută sănătăţii“, a spus un deţinut. 

Activităţile de ecologizare pe bază de voluntariat desfăşurate cu persoanele private de libertate vor continua şi săptămâna viitoare în cadrul acţiunilor de amenajare a spaţiilor verzi din Parcul Lunca Jiului, organizate de Primăria Craiova.

Persoanele condamnate care au petrecut mult timp după gratii sunt ajutate astfel să revină la o viaţă normală. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite