Craiova: Calificare de 80.000 de euro pentru deţinuţii rromi din PMT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Calificare de 80.000 de euro pentru deţinuţii rromi din PMT
Craiova: Calificare de 80.000 de euro pentru deţinuţii rromi din PMT

După absolvire deţinuţii vor primi diplome recunoscute în spaţiul european.

Penitenciarul de Minori şi Tineri (PMT) Craiova derulează în această perioadă un proiect în care 19 deţinuţi de etnie rromă sunt calificaţi în meseria de „Confecţioner tâmplărie de aluminiu şi mase plastice- nivelul 2”. Programa de curs este susţinută de  lectori de specialitate şi cuprinde un modul de pregătire teoretică şi unul de instruire practică.

„La cursul de formare profesională participă 19 tineri romi privaţi de libertate, care si-au exprimat dorinţa de a obţine calificarea într-o meserie căutată pe piaţa actuală a forţei de muncă, astfel încât, după ispăşirea sentinţei penale să poată ocupa un loc de muncă oferit de angajatori”, a precizat Dorina Preduţ, purtător de cuvânt al PMT Craiova.

Diplomele recunoscute în UE

După absolvirea cursurilor teoretice şi a cursurilor de instruire practică, deţinuţii vor susţine un examen în urma căruia vor primi diplome de calificare recunoscute pe plan naţional şi european, susţin reprezentanţii PMT. Proiectul „Actual – Calificarea tinerilor romi privaţi de libertate” este derulat de PMT în parteneriat cu Grupul Şcolar Arte şi Meserii al Cooperativei Meşteşugăreşti „Spiru Haret”’ şi Fundaţia „Cuvântul care zideşte”, pe o perioadă de 12 luni şi a primit o finanţare europeană în valoare de 80 000 de euro,  prin Programul PHARE – Coeziune Economică şi Socială, Componenta – Dezvoltarea Resurselor Umane, Măsuri de Incluziune Socială.

Pentru desfăşurarea activităţilor specifice din cadrul proiectului, penitenciarul a pus la dispoziţie spaţii pentru amenajarea unei săli de curs şi a unui atelier de tâmplărie termoizolantă, care a fost dotat în urma procedurilor de achiziţii derulate în cadrul proiectului, cu echipamente şi utilaje moderne. 
   


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite