Craiova: Otravă de izvor- revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa locală scrie azi despre fântânile publice din Craiova care nu au apă bună de băut dar şi despre lucrările neautorizate făcute de Primărie în Parcul Nicolae Romanescu, monument istoric al Băniei.

Apa de izvor este un pericol pentru sănătatea oamenilor, este concluzia la care a ajuns Direcţia de Sănătate Publică Dolj, după ce a analizat apa din cele 14 fântâni publice din Craiova. DSP Dolj trage un semnal de alarmă privind calitatea apei din fântânile publice. Potrivit ultimelor analize efectuate de laboratorul instituţiei, doar două dintre cele 14 fântâni publice din Craiova au apă bună de băut şi asta deoarece sunt alimentate de la reţeaua de apă a oraşului. Puteţi afla mai multe amănunte despre acest subiect citind Gazeta de Sud.


Proiect de aur, mâzgălit de amatori, scrie azi cotidianul Ediţie Specială. Edilii craioveni ţin morţiş să «îmbunătăţească » un proiect premiat cu aur la o expoziţie mondială, punându-se pe amenajat noi alei în Parcul “Nicolae Romanescu”. Fiind vorba despre un monument istoric - şi încă unul de categoria A -, orice intervenţie desfăşurată în lipsa unui aviz de la Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional (MCCPN) e o ilegalitate. Primăria pretinde că n-are nevoie de niciun fel de accept, pentru că nu face altceva decât lucrări de “reparaţii şi întreţinere” la drumurile existente. Realitatea: în parc, echipele de muncitori taie de zor noi poteci prin pământul acoperit de iarbă, în locuri unde alei n-au fost nicicând. O asemenea intervenţie nu se poate desfăşura fără specialişti în domeniul artei peisajere, atestaţi şi ei de MCCPN, dar edilii au trimis ce-au putut - angajaţi ai RAADPFL, care, după ce-au stropit gazonul şi-au fasonat copacii prin oraş, se văd puşi în faţa unei provocări: să corecteze opera francezului Edouard Redont.

Rutiera, la “vânătoare” de şoferi “aburiţi”, titrează azi în paginile sale cotidianul Cuvântul Libertăţii. Aproape că nu este zi în care poliţiştii să nu descopere vreun conducător auto inconştient, care urcă la volan după ce a consumat băuturi alcoolice. Şi, din nefericire, sunt foarte mulţi care scapă fără să fie depistaţi, lucru care îi determină să repete astfel de fapte de “vitejie”. Din păcate, aceştia nu-şi dau seama cât de periculos este să conducă în stare de ebrietate decât prea târziu, de cele mai multe ori atunci când sunt implicaţi în evenimente rutiere nedorite. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite