Craiova: Oraşul nu are puncte de prim ajutor în caz de caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii mai multor instituţii vor face în perioada următoare controale pentru a verifica modul în care populaţia ştie să se cumporte în caz de caniculă şi secetă.

Seceta şi canicula anunţate pentru lunile iulie şi august au pus în alertă instituţiile doljene, ai căror şefi s-au reunit azi în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Aceştia au stabilit ca în perioadele de cod galben, să fie înfiinţate puncte de prim ajutor în farmacii şi în cabinetele medicilor de familie din Dolj. Prefectul de Dolj Florin Stancu a declarat azi că o problemă ar putea fi municipiul Craiova, unde deocamdată Primăria nu a comunicat Direcţiei de Sănătate Publică ce puncte de prim ajutor va pune la dispoziţia locuitorilor.

„Au fost identificate punctele de prim ajutor în judeţ. Acestea vor fi în farmacii şi la cabinetele medicilor de familie, iar instituţiile publice au şi ele obligaţia de a asigura zone de adăpostire. Excepţie face Craiova, unde mai sunt discuţii pentru spaţiile unde se vor înfiinţa aceste puncte pentru că spaţiul de la Piaţă unde era un astfel de punct a primit o altă destinaţie”,a spus Stancu.

Potrivit prefectului, în perioada de cod galben, punctele de prim ajutor trebuie să asigure apă, iar în perioadele de cod portocaliu şi roşu trebuie asigurat un spaţiu climatizat corespunzător, medicamente, apă rece şi asistenţă medicală.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite