Craiova: EXCLUSIV/ Un grup de deţinuţi de la Rahova se bat cu Ion Oncescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: EXCLUSIV/ Un grup de deţinuţi de la Rahova se bat cu Ion Oncescu
Craiova: EXCLUSIV/ Un grup de deţinuţi de la Rahova se bat cu Ion Oncescu

Cvadruplul campion mondial Iron Oncescu este provocat la duel de cei mai tari grei de la Rahova.

În ideea de a-i face să distingă care-i diferenţa dintre un act violent şi sport, penitenciarul Rahova desfăşoară în aceste moment un concurs de skandenberg în clubul central al închisorii.

 50 de deţinuţi se „bat” în cadrul concursului organizat de Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială, împreună cu reprezentanţi ai Asociaţiei Române de Skandenberg “Braţ de fier”. Competiţia se desfăşoară similar turneelor oficiale, jurizarea fiind făcută de reprezentanţii asociaţiei, Dragoş Corcoveanu, secretar-general, şi Victor Barbu, arbitru internaţional.

Lecţii despre educarea voinţei prin sport

Deţinuţii vor folosi forţa fizică numai în sport, care are nişte reguli şi se ghidonează după principiile fair-play-ului. Astfel, timp de câteva ore ei vor fi sportivi, nu deţinuţi. “Se vor întrece între ei pentru a-l determina pe cel mai tare deţinut la skandenberg”, ne-a spus Dragoş Corcoveanu. Cei mai buni dintre deţinuţi îl vor înfrunta pe Ion Oncescu pentru a vedea cât au mai progresat faţă de anul trecut. Oncescu le va ţine apoi un discurs privind educarea voinţei prin sport.

Cvadruplul campion mondial Iron Oncescu va face şi o demonstraţie de skandenberg profesionist alături de alţi campioni naţionali din Lotul Român de Skandenberg. Categoriile de concurs se desfăşoară numai la braţul drept: seniori sub 80 de kilograme, sub 90 de kilograme, peste 90 de kilograme şi Open.

“Imnul campionului”

Câţiva deţinuţi au muncit câteva săptămâni să-i compună lui Oncescu un cântec - Imnul campionului - care va fi prezentat în premieră astăzi. “Este interesant că s-au gândit la aşa ceva. Deşi sunt deţinuţi, se pare că ei ştiu să aprecieze acest sport, iar pe Oncescu îl apreciază pentru ce face pe plan sportiv”, a adăugat Dragoş Corcoveanu.

În cadrul evenimentului vor avea loc întreceri sportive între persoanele private de libertate aflate în custodia penitenciarului, între reprezentanţi ai Asociaţiei de Skandenberg “Braţul de Fier” şi deţinuţi, cât şi meciuri demonstrative între reprezentanţii asociaţiei.

La eveniment era aşteptat şi one-man-show Radu Valahu, dar se pare că l-au înfricoşat colegii, spunându-i că penitenciarul este un “mediu înfricoşător”.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite