Oltenii au salină de suprafaţă de 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiovenii se simt bine la salină
Craiovenii se simt bine la salină

În Bănie s-a deschis recent una dintre cele mai mari saline de suprafaţă din ţară. Craiovenii cu afecţiuni respiratorii nu mai trebuie să meargă la Slănic Moldova sau Ocnele Mari pentru a se trata.

Doi craioveni au pus bazele unui bussines profitabil cu scop terapeutic denumit „Salina de acasă“. Economista Nina Calceriu şi farmacista Cosmin Budulean au transformat o încăpere din centrul Băniei, cu o suprafaţă de 70 metri, într-o salină modernă. „Ideea ne-a venit astă-toamnă. Eu având un copil mic cu probleme respiratorii m-am gândit cât de folositoare ar fi o astfel de salină în Craiova. I-am propus afacerea asociatului meu Cosmin Budulean şi ne-am apucat de treabă. Am fost în ţară să vizităm şi alte saline de suprafaţă, apoi am trecut la amenajare. Am adus 30 de tone de sare“, povesteşte Nina Calceriu.

salina

Vindecă infecţiile respiratorii
În doar cinci luni, craiovenii au amenjat cu 100.000 de euro prima salină de suprafaţă din Oltenia şi a doua din ţară, ca mărime. Încăperea mobilată cu şezlonguri, două plasme, mese şi scaune din lemn este capitonată cu sare, iar la intrare clienţii sunt obligaţi să încalţe papuci speciali. „Gradul de salinitate, temperatura şi umiditatea sunt controlate de un computer care ne afişează toate datele pe ecran. Singura salină care ne depăşeşte ca şi concentraţie este cea de la Ocnele Mari. Într-un colţ am amenajat, tot din sare, şi un loc de joacă pentru copii. În mod normal, o şedinţă la salină durează 50 de minute. Confortul este sporit de internet wireless, TV şi muzică ambientală de relaxare“, a precizat Cosmin Budulean. Potrivit acestuia, salina este recomandată persoanelor care suferă de astm bronşic, infecţii respiratorii, bronşită, rinită, sinuzită, diverse tipuri de alergii, nevroză, stare de oboseală cronică şi alergii.

salina

„Scăpăm de polipi!“
Craiovenii au venit în număr la salină, după recenta inaugurare a acesteia, mai ales în primele trei zile, când patronii le-au oferit acces gratuit. „Ne simţim foarte bine. Se ştie că sarea are un efect benefic asupra organismului. Eu am venit cu nepoţelul meu, Ionuţ de patru ani. Ne-a recomandat doctorul să mergem la salină pentru că trebuie să fie operat de polipi“, a spus Gabriela Radu (63 ani).

O şedinţă de 50 de minute la salină costă 10 lei iar un pachet ce conţine 18 şedinţe ajunge la suma de 180 de lei.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite