Oltenii, reprezentaţi tradiţional la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satul oltenesc, în expoziţie la Bruxelles
Satul oltenesc, în expoziţie la Bruxelles

O bucăţică din Casa Băniei s-a transformat în expoziţie de costume populare, ceramică, interior de odaie ţărănescă autentică, în sediul Parlamentului European.

Sunt prezentate ţesături de interior, icoane de vatră, alte semne şi simboluri religioase specifice, piese de mobilier, precum şi alte obiecte din lumea satului oltenesc ce amintesc de ritualurile din preajma Crăciunului. 

Satul oltenesc, în expoziţie la Bruxelles

„Expoziţia, pe care Muzeul Olteniei Craiova a panotat-o la Bruxelles este, de fapt, un eşantion de cultură tradiţională oltenească. Sunt exprimate în acest context modele obiectuale şi rituale ale mesajelor culturii olteneşti. Forma specifică de prezentare este cea a unui interior ţărănesc de provincie. Modul de materializare este unul spaţial, temporal, sărbătoresc. Interiorul tradiţional cuprinde locuri şi semne privind valorile sociale, culturale, estetice ale artelor populare din această zonă“, a precizat Mihai Fifor, directorul Muzeului Olteniei.

Muzeul Olteniei a primit propunerea de a deschide la Bruxelles această expoziţie din partea europarlamentarului Marian Jean Marinescu. Vernisajul a avut loc pe 28 noiembrie, iar mâine este ultima zi în care mai poate fi vizitată.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite