Oltenii au epuizat plafonul pentru Casa Verde. Peste 2.000 de oameni îşi pun panouri solare pe acoperiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2.000 de olteni din cele cinci judeţe ale regiunii au depus cereri pentru acordarea subvenţiei în vederea instalării sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă.

Datele Agenţiei Regionale de Mediu Dolj arată că programul Casa Verde s-a bucurat de un imens succesîn Oltenia. La blocarea depunerii de dosare, cifrele arată că 2.078 de locuitori din Oltenia au solicitat câte 6.000 de lei în vederea montării de panouri solare.

1.000 de dosare au fost deja aprobate

Din totalul de dosare, peste 1.000 au fost deja evaluate şi aprobate, restul urmând să treacă prin mâinile funcţionarilor în zilele următoare. Cele mai multe cereri au fost depuse în judeţul Olt, 501 de oameni apelând la fondurile nerambursabile oferite de Guvern. Judeţului i-a fost alocată şi o sumă mare pentru subvenţii, aproximativ 3 milioane de lei. Locul doi în topul judeţelor cu locuitori preocupaţi de modalităţi de încălzire ecologice este Doljul cu 440 de dosare, zonei revenindu-i peste 2,6 milioane de lei.

Panouri solare de 12,5 milioane de lei

La o distanţă foarte mică se află Vâlcea unde s-au depus 430 de cereri, beneficiarii urmând să primească aproximativ 2,5 milioane de lei. Ultimele locuri în top sunt ocupate de Mehedinţi şi Gorj, care au depus câte 388, respectiv 319 dosare. În timp ce mehedinţenii vor primi peste 2,2 milioane de lei, în judeţul Gorj vor fi montate panouri solare în valoare de 1,8 milioane de lei. Totalul sumei acordate regiunii Oltenia în vederea subvenţionării instalării sistemelor de încălzire care utilizează  nergie regenerabilă este de aproximativ 12,5 milioane de lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite